Capellenaar Tobias schaft op eigen titel AED aan!

  • zondag 25 juli 2021
  • Willem de Waard

De 20-jarige Capellenaar Tobias heeft er persoonlijk voor gezorgd dat bewoners in Capelle-Schenkel met 'een geruster hart' door het leven kunnen gaan. Hij heeft zich ingespannen voor twee AED's (Automatische Externe Defibrillator).

Een groot gedeelte van het aanschafbedrag heeft hij zelf gefinancierd. Hij kreeg 1000 van de gemeente en investeerde zelf nog eens zo'n 1400.  Een AED kost zo'n 2400 euro.

Tobias, die overigens zelf nog maar een jaar in Capelle woont, werkt zowel als vrijwilliger bij het Rode Kruis als voor de bloedbank Sanquin. Hij weet dus uit ervaring hoe belangrijk het is om levensreddende handelingen te kunnen verrichten en daarvoor benodigde faciliteiten ter beschikking te hebben. Een AED is daarbij van essentieel belang als er iemand gereanimeerd moet worden. In heel de bloemenbuurt van Capelle-Schenkel hingen slechts twee AED's en die waren niet 24 uur per dag beschikbaar omdat ze in gebouwen hangen die niet altijd toegankelijk zijn.   

Om de AED's opgehangen te krijgen werd op initiatief van Tobias een inzamelingsactie gehouden. De animo in de buurt bleek aanvankelijk nogal tegen te vallen want er werd slechts 400 opgehaald, terwijl je voor een AED ongeveer 2400 moet neertellen.

Gelukkig was de gemeente Capelle a/d IJssel bereidt het resterende bedrag beschikbaar te stellen. De AED's hangen op het Ericaplein en de eigen aangeschafte AED bij Tobias thuis. 

Via de gemeente is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor soortgelijke acties. 

Bron: Capelle Vandaag

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 25 juli 2021