Amsterdamse rockband Grenadeers in Zwaardvis 31 juli

  • vrijdag 23 juli 2021
  • Willem de Waard

Grenadeers is een Amsterdamse rockband die al vaker te horen is geweest tijdens het programma Zwaardvis. Zo waren ze eerder dit jaar (27 maart) te gast toen na een lange afwezigheid nieuw werk verscheen.

In 2015 gestart als zestal en ontstaan uit de gruizige undergroundwereld van de hoofdstad is de bezetting inmiddels teruggebracht tot vijf muzikanten. De oorspronkelijke desertrock van Grenadeers deed griezelig veel denken aan Queens of the Stone Age. Het eerste werk uit 2016 (EP Chasing The Stereotype) werd dan ook gemixt door Alain Johannes, die ook Qeens Of The Stone Age en Them Crooked Vultures onder handen nam. Daarna werd het een tijdje stil rond de band maar gedurende de maand maart 2019 verschenen tegelijkertijd twee albums van Grenadeers. Het debuutalbum 'How To Fit In' en het livealbum 'Live Wires'.

Het kwintet heeft een voorliefde voor alles wat rauw is. Of zoals ze hetzelf zeggen; 'Onze kijk op rock'n roll klinkt als de liefdesbaby van Robert Fripp en Josh Homme die in een lege vuilnisbak in een verlaten steegje van Oldtown Sin City speelt, terwijl hij het prima doet. De band, onder leiding van drummer en songwriter Guy Pek, heeft de neiging om hoekige riffs te spelen die in schril contrast staan ​​met de slepende zang van frontman Siep van Rijswijk. Grenadeers werd gedraaid op o.a. 3FM en vertoond op de heavy-muziekwebsite Never Mind the Hype. Hun single 'Gird' was te zien in populaire Spotify-afspeellijsten zoals 'All New Rock' en 'Rock United'. 'How to Fit In' trok ook de aandacht van tijdschriften en kreeg recensies in Classic Rock Magazine, Fireworks Magazine en vele anderen.

In het verleden deed Grenadeers mee aan de Nationale Bandcompetitie Grote Prijs van Nederland. Ook speelden ze met het Nederlandse reizende festival ‘Popronde’ in 2016 en 2019, tijdens Eurosonic Noorderslag 2019 in Groningen en verzorgde ze voorprogramma’s voor Karma to Burn en Smashing Pumpkins. Begin januari 2019 trad de band in een experimentele setting op met het dutch Jazz Orchestra of the Concertgebouw, waarvan ook een minidocumentaire wordt gemaakt.

Tijdens de lange lockdown verscheen single 'Insta-Model' en daarna 'Single Filter Exit'. Op 16 juli verscheen het nieuwste wapenfeit van Grenadeers onder de titel 'Strangehold'. 

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 23 juli 2021
Geen andere berichten van 2021-07-23 gevonden.