Rotterdams project Rum For Breakfast in Zwaardvis en CAPSLOC 24 juli

  • donderdag 15 juli 2021
  • Willem de Waard

Zaterdag 24 juli is tijdens de wekelijkse editie van Zwaardvis bij Radio Capelle een interview te horen met het Rotterdamse project Rum For Breakfast. De band is overigens dezelfde ook te zien in het Capelse pop- & cultuurpodium CAPSLOC.

Rum for Breakfast is een verslavende mix van vriendschap, avontuur en ontstaan tijdens een eigenaardig surfritueel uit Panama. Een project waarin de uit Rotterdam afkomstige muzikant Machiel Scholten alle verschillende kanten van zijn kleurrijke karakter laat zien. Als hij zijn gitaar pakt, schrijft hij popsongs die klinken als een koel briesje op een warme dag. Maar net zo makkelijk komt hij met melancholische indierock die schaaft en knettert. Hoewel beide geluiden anders lijken, hebben al zijn nummers dezelfde vibe als de songwriter zelf; ontspannen, spontaan en intiem.

Samen met zijn muzikale compagnon Joeri Wulffraat werkt Machiel aan een debuutalbum vanuit zijn DIY-studio in thuisstad Rotterdam. De nog uit te brengen plaat zal liefhebbers aanspreken die houden van acts als Tom Misch, The Whitest Boy Alive en The National. Liedjes over reizen, surfen, liefdesaffaires en nieuwe mensen ontmoeten. Tot leven gebracht door de live band van Scholten die bestaat uit een stel getalenteerde vrienden met wie hij verschillende toertochten maakte langs de kusten van Frankrijk en Spanje.

Rum For Breakfast won vorig jaar de publieksprijs in de categorie singer-songwriter tijdens het grootste muziekconcours van Rotterdam (Grote Prijs van Rotterdam). Nu kijkt de band vooruit naar betere tijden en gaat zo nu en dan de weg op met nieuwe muziek en een klein slokje rum.

Rum For Breakfast debuteerde in 2017 met de single 'WithoutXpectations'. In 2019 verscheen de 7-track tellende EP BordeauxRoad met o.a. single 'Goliath' en in 2020  liet de band de wereld track 'Think About You' horen. Eerder dit jaar verscheen 'My Whole Heart' en onlangs als voorloper van een album single 'Hey Baby'.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 15 juli 2021