Gratis service van Band op Spanning een succes

  • dinsdag 13 juli 2021
  • Sjoerd de Graaff

Afgelopen vrijdag 9 juli konden Capellenaren bij de Koperwiek en PicassoPassage gratis de bandenspanning laten controleren en zo nodig de banden op laten pompen. Niet alleen goed voor de verkeersveiligheid, maar ook een erg belangrijke bijdrage aan het milieu. Tijdens de actie hebben 126 Capellenaren de bandenspanning laten meten. Ook wethouder Nico van Veen (Duurzaamheid) was erg blij met deze actie en heeft gelijk gebruik gemaakt van de gratis service.

Duurzamer en veiliger rijden
Met deze actie wil de gemeente Capelle bewoners bewust maken van het effect van rijden met een juiste bandenspanning. De actie draagt bij aan een schonere en veiligere omgeving. Als een auto met de goede bandenspanning rijdt, levert dat meerdere voordelen op. Het is goed voor de verkeersveiligheid én beter voor het milieu. Twee belangrijke redenen om de banden goed op spanning te hebben, vindt wethouder Nico van Veen. “Met de juiste spanning rijdt u veiliger, stoot een auto minder CO2 uit, verbruikt de auto minder brandstof en gaan de banden langer mee. Dat wil toch iedereen? We hebben veel Capellenaren bewust kunnen maken van het belang van het regelmatig controleren van de bandenspanning.”

1466 kg CO2 uitstoot bespaard met gratis service
In totaal is de bandenspanning van 126 Capellenaren gemeten. Hiervan reed bijna 80% met onderspanning. “Zo blijkt maar dat het ontzettend belangrijk is geweest om deze gratis service aan te bieden aan Capellenaren. Het geeft mij een fijn gevoel dat zij nu met de juiste bandenspanning de vakantie tegemoet gaan,” vertelt Nico van Veen.

Foto: Frank de Roo

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 13 juli 2021