Jazzpodium BIRD viert 10-jarige jubileum met eigen compilatiealbum

  • vrijdag 2 juli 2021
  • Willem de Waard

Dit jaar bestaat het Rotterdamse jazzpodium BIRD 10 jaar. Ter ere van dit jubileum brengt BIRD op 2 juli 2021 een compilatiealbum op vinyl uit, getiteld Hummingbird Archives. De compilatie bevat een breed scala aan Nederlandse artiesten waaronder Kraak & Smaak, Benny Sings, Kofi the Unknown en Sophia.

Philip Powel, founder van jazzpodium BIRD is trots dat na de moeilijke afgelopen tijd toch een feestje gevierd kan worden. 'Muziek verbindt zowel culturen als mensen en daarom voelde het logisch om ons 10-jarige jubileum te vieren in de vorm van een vinyl compilatie'. De plaat wordt in besloten kring uitgereikt door cultuurwethouder Kasmi tijdens de officiële lancering van '10 jaar BIRD' in Garden of BIRD. Na afloop van de uitreiking zal één van de artiesten die te horen is op het album, Sophia, een unplugged optreden geven.
 
Vinyl album
Het album verschijnt op dubbel vinyl en is samengesteld door Philip Powel en Guido van Dieren, beide hoofdprogrammeurs van BIRD. De muziekacts op de plaat weerspiegelen de artistieke visie van BIRD die moeiteloos de brug slaat tussen genres als hiphop, jazz en soul. Het album kan vanaf 2 juli worden vooruitbesteld.
 
Het album wordt gereleaset via het indie label en CLONE-distributie. Een speciale jubileumuitgave van de plaat zal daarnaast exclusief verkocht worden via de BIRD-website. Naast een fysieke release zal de plaat ook digitaal worden uitgebracht. Een speciale jubileumuitgave van de plaat zal exclusief verkocht worden via de BIRD-website.
 
Muzikale havenstad Rotterdam
De havenstad Rotterdam is een kruispunt van mensen, culturen en muziekstijlen. De stad kent een lange traditie van zwarte muziek die begon met de komst van immigranten uit de voormalige Nederlandse koloniën in de jaren vijftig en zestig. Het iconische oude treinstation Station Hofplein, waar BIRD is gevestigd, speelde hierin een centrale rol. In die tijd was het een levendig uitgaansgebied en vooral populair onder de eerste generatie Surinaamse migranten. Later in de jaren tachtig zou de stad opnieuw een leidende rol hebben in de ontwikkeling van de Nederlandse hiphop waardoor de stad door veel insiders bestempeld wordt als dé hiphophoofdstad van Nederland.
 
BIRD bouwt verder op deze muzikale traditie en is inmiddels op de golven van deze ontwikkelingen uitgegroeid tot de gedroomde muzikale hotspot van iedere stad.
 
Over BIRD 
Diepgeworteld in de jazz en hiphop, maar met vertakkingen naar soul, funk en elektronica is podium, club en restaurant BIRD dé Rotterdamse hotspot voor de culturele alleseter. Een plek waar het verleden dient als springplank voor de toekomst - BIRD zoekt altijd naar de spannendste acts van morgen. Zo stonden hier in het verleden al toonaangevende namen als Gregory Porter, Anderson Paak en Roy Ayers.  
 
Datum: 2 juli 2021
Locatie: Garden of BIRD, Raampoortstraat 24, 3032 AH Rotterdam
Tijdstip: 16.00u

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 2 juli 2021