Faris el Achrafi nieuwe kinderburgemeester Zuidplas

  • maandag 31 mei 2021
  • Sjoerd de Graaff

Faris el Achrafi is gekozen tot de nieuwe kinderburgemeester in de gemeente Zuidplas. De leerling van de Meester Lalleman in Moordrecht kreeg op woensdag 26 mei naar aanleiding van zijn presentatie de meeste punten van de huidige en van de nieuwe kindergemeenteraad. De 11-jarige Faris neemt in het nieuwe schooljaar de functie over van de huidige kinderburgemeester Anna Lamot.

De verkiezing vond plaats in het gemeentehuis van de gemeente Zuidplas en dat was vooral voor de Kindergemeenteraad van 2020-2021 bijzonder. Het was namelijk de eerste keer dat deze kinderen in de raadzaal konden vergaderen. Normaal wordt er vier keer vergaderd in het gemeentehuis, maar vanwege de coronamaatregelen was dit eerder nog niet mogelijk en werd er per Zoom met elkaar gesproken.

Tijdens de bijzondere vierde vergadering van het jaar wordt traditioneel ook de kinderburgemeester voor volgend schooljaar gekozen. Op de publieke tribune zaten 14 kinderen uit groep 7, één van elke deelnemende basisschool in Zuidplas. Uit deze groep waren twaalf kandidaten die kinderburgemeester wilden worden en een korte presentatie hielden. Lauren van Donk van de Sint Jozefschool, eveneens in Moordrecht, eindigde tweede, achter Faris. Zij is komend jaar de loco-kinderburgemeester.

Deze zomer wordt de kinderburgemeester officieel geïnstalleerd in een vergadering van de gemeenteraad van Zuidplas. Dan neemt de raad ook afscheid van Anna Lamot, de huidige kinderburgemeester. Anna overhandigt dan de ambtsketen officieel aan Faris.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 31 mei 2021