Bakkie met buurtbewoners Wiekslag smaakt naar meer

  • woensdag 26 mei 2021
  • Sjoerd de Graaff

Op donderdag 21 mei verzamelden alle leden van de Buurtcoalitie zich bij het Infopunt in de Wiekslag voor een bijzondere activiteit: 'Een bakkie met de buurtbewoners'. Koffie tuktuk, heerlijke warme dranken en een enthousiaste barista vormden de ingrediënten voor een bakkie met de buurtbewoners van de Wiekslag. De Buurtcoalitie belde bij ieder portiek aan: kopje koffie? 

Een praatje over de renovatie, buitenruimte en veiligheid werd al snel aangeknoopt. Nieuwe stadsmarinier Adrianne Wijffels sprak bijvoorbeeld een moeder die haar zorgen uitte over de straatverlichting. Arianne: 'Goed om zulke signalen rechtstreeks van de bewoners te krijgen, dan kan ik er direct mee aan de slag!' 

Vanaf 15.30 uur staken de kinderen hun handen uit de mouwen bij de afvalrace: gehuld in oranje veiligheidshesje met 'Held van de Wijk' en voorzien van vuilniszak en grijper renden zij de Wiekslag door, op zoek naar zwerfafval. Zelfs de bosjes werden nauwkeurig doorzocht door de fanatieke duo's.

De kinderen werden beloond met limonade en chips én een Intertoys cadeaubon voor elke Held van de Wijk. Deze samenwerking tussen de Buurtcoalitie, bestuur van buurtcentrum de Fluiter, Sharlon van de Buurttuin en andere netwerkpartners resulteerde in lachende gezichten en een opgeruimde wijk.

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 26 mei 2021