Groep 6 de Bouwsteen leert moves van straatvoetballer Nasser El Jackson

  • vrijdag 21 mei 2021
  • Sjoerd de Graaff

Op donderdag 20 mei kreeg groep 6 van SBO de Bouwsteen in Capelle aan den IJssel een demonstratie van Wereldkampioen Groundmoves en allround freestyle voetballer Nasser El Jackson. Zij zijn de gelukkige winnaar van een actie van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, waarbij basisschoolklassen zich konden opgeven om een meet & greet en demonstratie te winnen van een van de ambassadeurs van het fonds.

De winactie is onderdeel van de campagne 'Elk Kind Kan!'. Daarin maakte het Jeugdfonds Sport & Cultuur de afgelopen maanden duidelijk dat alle kinderen mee kunnen doen met sport en cultuur. Geldzorgen hoeven geen drempel te zijn voor ouders. De campagne maakt leerkrachten, gymdocenten en andere medewerkers in het basisonderwijs bewust van de hulp die het fonds kan bieden. Het Jeugdfonds biedt advies, ondersteuning en tools aan leerkrachten om armoede bij kinderen in de klas te herkennen en zo makkelijk mogelijk een aanvraag te doen voor sport- of cultuurdeelname.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur verwacht dat de coronacrisis leidt tot een toename van het aantal kinderen in de klas dat opgroeit in armoede. Dat betekent dat ook steeds meer ouders het lidmaatschap van de sportclubs en cultuurlessen van hun kinderen niet meer kunnen betalen. En dat terwijl kinderen die thuis te maken hebben met financiële stress juist zoveel baat hebben bij een uitlaatklep. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat ook deze kinderen mee kunnen blijven doen.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 21 mei 2021