Ivyvox uit Den Haag en King Miles uit Rotterdam in Zwaardvis 29 mei

  • vrijdag 21 mei 2021
  • Willem de Waard

Het programma Zwaardvis blijft de nog altijd geplaagde muzieksector een hart onder de riem steken. Optreden is nog steeds niet mogelijk. daarom brengt men wekelijks een aantal muzikanten onder de aandacht tijdens de wekelijkse uitzending op zaterdag tussen 12.00-14.00 bij Radio Capelle. Zaterdag 29 mei zijn dat Ivyvox en King Miles.

Ivyvox
Een energieke vrouwelijke powerpopband. Deze babes en dude zullen je dag opvrolijken door een tijdperk terug te brengen waarin pakkende poppunk- en rocknummers de toon zetten! Bereid je voor om weggeblazen te worden door multivocale melodieën, groovende baslijnen, kickass-drums en knapperige elektrische gitaren!
gitaren!

Vorige zomer verscheen met eerste single 'Into the Blue'. De Haagse band spreekt zelf van 'all-female powerpop' en daar is geen speld tussen te krijgen. In de videoclip, net als het nummer opgenomen in SavaSound, zien we muzikanten die je kan kennen van bands als Take It Off, No Tomorrow of The Icons. Het brengt je dankzij de powerchords, gitaarmelodieën en stevige drums terug naar het einde van de jaren 90 toen poppunk op zijn hoogtepunt was. Inmiddels is 4-track EP Ivyvox verschenen met de songs 'Tonight, ASAP. Into The Blue en Stuck'.

King Miles
Deze Rotterdamse band bestaat uit leden van het festivalkanon Friends Of The Family en debuteerde in 2017 met de singles Pirouette en I Won't Tell. Geïnspireerd door helden als David Bowie, The Beatles en Eric Clapton, schrijft dit kwartet hun dynamische indie rocksongs. Vorig jaar bracht het gezelschap al een aantal aanstekelijke singles uit met de titels Hoodoo en Johto League.

30 april bracht de band hun debuut-EP 'MONO 'uit. Nadat hun single The Heat een maand eerder uitkwam, volgde de rest van de EP. 'MONO' belichaamt het 'alleen-zijn' gevoel van het afgelopen jaar. Gevoelens die bij veel mensen een vlaag van herkenning oproepen als men terugdenkt aan de lockdown van afgelopen jaar.

De focustrack van 'MONO' is de titelsong 'Life In Mono'. Dit nummer is vol contrasten, met zowel een poppy als een intrinsiek bluesachtig gevoel en verwijzingen. De teksten verwijzen naar het besef dat langdurige liefde oud is geworden en dat de daaruit voortvloeiende eenzaamheid zich nu tegoed doet aan je ego. Niets om je zorgen over te maken. Het is een gevoel dat net zo lang aanhoudt als het liedje.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 21 mei 2021