Met de afvalgrijper een opruimommetje maken: 'Samen houden we Capelle schoon'

  • woensdag 7 april 2021
  • Sjoerd de Graaff

Zwerfafval is een grote ergernis en veel Capellenaren willen daar ook zelf iets tegen doen. Bij de gemeente kwamen meerdere verzoeken binnen voor opruimmateriaal. Daarom kunnen Capellenaren een gratis afvalgrijper krijgen om een handje te helpen in de strijd tegen zwerfafval.

Achtergelaten of op straat gegooide plastic flesjes en tassen, patatbakjes, snoeppapiertjes, sigarettenpeuken, kauwgom, blikjes en mondkapjes zorgen voor een rommelig straatbeeld. Ook vuilniszakken die naast de afvalcontainers zijn gezet zorgen voor zwerfvuil, omdat dieren als meeuwen en ratten ze open scheuren op zoek naar voedsel.

Vraag van bewoners
De gemeente zorgt voor straatreiniging, maar ook bewoners kunnen en willen een handje meehelpen. Dat zegt Gemeente Capelle in een persbericht. Veel Capellenaren doen het al: een 'opruimommetje'. Meerdere bewoners vroegen de gemeente of het mogelijk was om opruimmateriaal te krijgen, zodat zij tijdens het wandelen een afvalgrijper en een vuilniszak mee kunnen nemen om het zwerfvuil op te ruimen. Dit was ook een van de luisteraarsvragen tijdens de uitzending van IJssel-nieuws op 27 maart van Radio Capelle waarin college in gesprek ging met de Capellenaar.

Gemeente Capelle reageert: "Natuurlijk ondersteunt de gemeente dit van harte. Daarom kunnen Capellenaren, scholen, verenigingen en ondernemers via www.capelleaandenijssel.nl/zwerfafval het opruimmateriaal aanvragen om vervolgens de gratis afvalgrijper, vuilniszakken en handschoenen op te halen bij de gemeentewerf aan de Groenedijk."

Twee vliegen in een klap
Wethouder Buitenruimte Marc Wilson: “We werken meer thuis en veel mensen wandelen vaker in deze coronatijd. Waarom dan niet twee vliegen in één klap slaan? Ik heb ook een afvalgrijper opgehaald bij de gemeentewerf. Zo maak ik van mijn wandeling een opruimommetje. Hopelijk kom ik veel Capellenaren tegen met een afvalgrijper, want vele handen maken licht werk en de omgeving ziet er zonder zwerfvuil weer mooier uit.
Samen houden we Capelle schoon!”

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 7 april 2021