Toch geen Popronde Tiendaagse deze maand

  • maandag 5 april 2021
  • Willem de Waard

Het zit ook de organisatie van de Popronde niet mee hun uitgestelde editie ten uitvoer te brengen. Het afgelopen najaar kon men een aangepaste editie niet afmaken en in het voorjaar lukte het ook niet vanwege de strenge lockdown. Als laatste mogelijkheid bedacht men een aantal weken geleden de Popronde Tiendaagse. Ook daar gaat nu een streep doorheen. De organisatie kwam met de volgende verklaring naar buiten;    

'We waren hoopvol en misschien een tikkie naïef, maar we zagen onszelf echt weer in een poppodium of theater zitten, op afstand en misschien met maar 30 personen. Maar helaas houdt de pandemie aan, daalt het aantal besmettingen niet en worden de maatregelen tot tenminste 20 april niet versoepeld. Daarom hebben we besloten om de Tiendaagse als landelijk event niet door te laten gaan. De onzekerheid dat na de 20ste de podia wel weer voor publiek open mogen is te groot, en mochten ze wel weer open kunnen, dan is de aanlooptijd om een Popronde te organiseren te kort.

Natuurlijk blijven we het talent uit de Popronde selectie promoten. Daarom zijn wij volop bezig om samen met de coördinatoren alternatieven te organiseren. In sommige steden zijn er plannen om te streamen, o.a. Den Bosch, Rotterdam en Den Haag gaan online door, en mogelijk volgen er nog andere steden.

Daarnaast is er natuurlijk Popronde Daily met nieuws, interviews, mooie verhalen en iedere maandag de nieuwste releases uit Poprondeland! Op maandag 3 mei presenteren we de selectie voor Popronde 2021 via 3voor12 Radio op 3FM. We zijn positief dat we met deze selectie weer een reguliere Popronde kunnen organiseren, vanaf 11 september tot en met 27 november.'

Check blog.popronde.nl en houd onze socials in de gaten voor nieuws omtrent streams en andere initiatieven!

Het programma Zwaardvis van Radio Capelle besteedt veel aandacht aan de Popronde d.m.v. interviews met deelnemende bands en organisaties. Dat doen de programmamakers al sinds het ontstaan van het programma (2002) dat overigens nagenoeg synchroon loopt met het ontstaan van de Popronde. 

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 5 april 2021
Geen andere berichten van 2021-04-05 gevonden.