Amsterdams trio The Hengles in Zwaardvis 10 april

  • vrijdag 2 april 2021
  • Willem de Waard

Zaterdag 10 April is tijdens de wekelijkse editie van Zwaardvis de Amsterdamse band The Hengles telefonisch te gast. De leden van het inmiddels gereduceerde poptrio uit de hoofdstad hebben individueel een schat aan muzikale ervaring. Samen delen deze ‘Masters of Hengle’ namelijk een rijke geschiedenis aan het maken van Nederlandse popmuziek in bands als Treble Spankers, Supersub en Alison Gross, om er maar een paar te noemen.

The Hengles begon in 2015 met Maarten Heijblok, Dirk Portegies, Paul van Rijswijk en Erwin Wolters als een 100% coverband, gespecialiseerd in jingle-jangle muziek (The Byrds, Big Star, Badfinger). Met hun in eigen beheer uitgebrachte EP No Matter What debuteerde ze in 2017. Ze traden ook op als begeleidingsband voor de Nederlandse singer-songwriter Julia P.

Na een contract bij het Nederlandse digitale label TCBYML (januari 2019) maakten The Hengles de overstap naar het opnemen van alleen zelfgeschreven muziek, iets wat ze sowieso al jaren deden in hun vorige bands. Tijdens het proces, na een bijdrage te hebben geleverd aan de eerste 4 singles, verliet oprichter Dirk Portegies de groep om zijn eigen projecten na te streven.

In 2019 verscheen 2e EP Do it Again!, een jaar later gevolgd door Do It Again! Volume II. Begin dit jaar verscheen de single 'No Time For Tea' en alsof de creativiteit geen grenzen kende heeft inmiddels de meest recente single 'Wrong Time' het levenslicht gezien.    

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 2 april 2021
Geen andere berichten van 2021-04-02 gevonden.