IJsselland Ziekenhuis vaccineert hoogrisicopatiënten

  • maandag 29 maart 2021
  • Sjoerd de Graaff

Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel heeft zaterdag bijna 600 patiënten met een kwetsbare gezondheid tegen Covid-19 gevaccineerd. Dit is besloten in overleg met de Gezondheidsraad en het RIVM en past in het landelijke vaccinatieschema.

De kans op een ernstig beloop van Covid-19 is bij deze patiënten groot. Daarom is het van belang om deze groep zo snel mogelijk te vaccineren. Het IJsselland Ziekenhuis is een van de eerste ziekenhuizen in de regio Rijnmond die hiermee start.

De patiënten die in aanmerking komen voor deze vaccinatieronde, zijn onder behandeling bij de afdeling Interne Geneeskunde. Dat betekent dat zij een ziekte hebben aan de inwendige organen. De patiënten krijgen een zogeheten mRNA-vaccin. Dit vaccin heeft voor deze groep mensen de best mogelijke beschermingsgraad.

Bekijk ook: Vaccineren gestart in sporthal Schenkel

Priklocatie Capelle
Naast de inspanningen van het IJsselland is er vorige week in Sporthal Schenkel gestart met vaccineren in de nieuw geopende Capelse priklocatie. In een eerder gesprek vertelde burgemeester Peter Oskam: ďWe beginnen met 650 vaccinaties per dag en dat gaat oplopen naar 1100.Ē

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 29 maart 2021