Brand en gedeeltelijke instorting Decor Wonen Lylantse Baan

  • zondag 21 maart 2021
  • Sjoerd de Graaff

Zondagmorgen rond 11:00 is er brand uitgebroken op de Lylantse Baan. Het gaat om het pand van Decor Wonen. Het pand is gedeeltelijk ingestort en wordt als verloren beschouwd. Later stond ook het naastgelegen Ondernemershuis in brand. Onduidelijk is nog wat de oorzaak van de brand is.

Een uur na het uitbreken van de brand, ging de focus naar het naastgelegen kantoorpand. De vraag is of de zijde die aan Decor Wonen grenst nog bruikbaar is. Er waren rond de 40 brandweerwagens ter plaatse, onder andere uit eenheden van Zuidplas en Waddinxveen.

Brandweer heeft de brand al snel opgeschaald naar 'grote brand'. Dit is later verder opgeschaald naar 'zeer grote brand'. Ook is er een meetploeg ter plaatse gekomen, die heeft gemeten of er giftige stoffen in de lucht zitten. Dit bleek niet zo te zijn. Met drones is de brand in de gaten gehouden. Later zijn met diezelfde drones inspecties gedaan op locatie.

NL-Alert
Er is om 11:21 uur een NL-Alert verstuurd waarin wordt opgeroepen ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen bij rookoverlast.

Rookwolken van de brand zijn volgens meerdere getuigen te zien vanaf Zevenhuizen en Rotterdam Noord. De rook waait richting Rotterdam-IJsselmonde, waar ook de brandgeur te ruiken is.

Foto: MLB Media

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 21 maart 2021