Rockbands Bottles Of Love en Grenadeers in Zwaardvis 27 Maart

  • maandag 22 maart 2021
  • Willem de Waard

Tijdens de uitzending van Zwaardvis op zaterdag 27 maart zijn o.a. interviews en muziek te horen van de Amsterdamse rockband Grenadeers (foto) en het uit Dordrecht afkomstige Bottles Of Love. Beide bands zijn in het verleden al eens eerder te gast geweest in het alternatieve muziek- en informatieprogramma van Radio Capelle. Naar aanleiding van nieuw werk volgt nu een hernieuwde kennismaking.

Bottles Of Love
Bottles Of Love is het geesteskind van de flamboyante Dordtse singer-songwriter Willem Jonker en debuteerde in 2016 met de EP '1' en in 2017 met het debuutalbum 'Hush'. Een jaar later reisde de band mee met de jaarlijkse Popronde en verschenen de singles 'While We're Young' en 'Never Let Go' gevolgd door '25' in 2019. Inmiddels zijn we 2 jaar verder en is de meest recente single 'Breaking Bad' gelanceerd. Behalve frontman van Bottles Of Love is Willem Jonker ook onderdeel van het electropopproject Juncker.    

Grenadeers
In 2015 gestart als zestal en ontstaan uit de gruizige undergroundwereld van de hoofdstad is de bezetting inmiddels teruggebracht tot vijf. De oorspronkelijke desert rock van Grenadeers deed griezelig veel denken aan Queens of the Stone Age. Het eerste werk uit 2016 (EP Chasing The Stereotype) werd dan ook gemixt zijn door Alain Johannes, die ook QOTSA en Them Crooked Vultures onder handen nam. Daarna werd het een tijdje stil rond de band maar vorig jaar maart verschenen tegelijkertijd twee albums van Grenadeers. Het debuutalbum 'How To Fit In' en het livealbum 'Live Wires'.

Daarna verscheen single 'Insta-Model' en vrijdag 26 maart brengt de band het meest recente wapenfeit 'Single Filter Exit' uit.  
           

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 22 maart 2021