Vaccineren gestart in sporthal Schenkel

  • donderdag 18 maart 2021
  • Peter van Embden

Het vaccineren in de Capelse sporthal Schenkel kan beginnen. Donderochtend is na weken van hard werken eindelijk de vaccinatielocatie in de sporthal geopend. “Ik ben heel blij. Ik zie dat mensen behoefte hebben aan de vaccinatie”, zegt burgemeester Peter Oskam tegen Capelle Nieuws. De komende maanden kan de locatie gebruikt gaan worden om mensen tegen het coronavirus te gaan vaccineren. 

Eindelijk is het zover: donderdagochtend 18 maart mochten de eerste mensen zich laten vaccineren in sporthal Schenkel. “De locatie is zeven dagen per week open. Ze prikken van 8 uur ’s ochtends tot 16 uur ’s middags”, zegt de Capelse burgemeester Peter Oskam. “We beginnen met 650 vaccinaties per dag en dat gaat oplopen naar 1100.”

“De mensen hebben echt behoefte aan de vaccinatie en dan is het fijn als het in de buurt kan. Wij zijn de vijfde priklocatie in de regio Rotterdam-Rijnmond”, reageert burgemeester Oskam. De burgemeester verwacht dat veel mensen gebruik zullen maken van de locatie. “Het is natuurlijk voor Capellenaren en voor mensen uit de regio. Dus iedereen die een uitnodiging krijgt is welkom om hier te komen.” 

Voorlopig zal er alleen gebruik gaan worden gemaakt van het Pfizer vaccin, later worden ook andere vaccins gebruikt. De groep die gevaccineerd gaat worden is boven de 70. Voor mensen die niet naar de sporthal kunnen komen zijn er verschillende alternatieven. “Het is zo dat er ook op locatie geprikt kan worden en door de huisartsen. We doen echt een beroep op mensen hier zelf te komen. Als dat echt niet lukt zijn we bereid om mensen op te halen”, aldus Oskam. 

Omdat er op dit moment nog een tekort aan personeel van de GGD is zal het CJG Capelle de komende weken de vaccinatie oppakken. ”Onze verpleegkundigen en artsen zijn gewend om grootschalige vaccinatieprojecten op te pakken Het is dan ook logisch dat wij waar mogelijk ons steentje bijdragen bij het vaccineren in het kader van COVID-19”, aldus Willem Kramer, directeur van CJG Capelle.Het artikel en de videoreportage zijn tot stand gekomen in samen werking met Capelle Nieuws

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 18 maart 2021
Geen andere berichten van 2021-03-18 gevonden.