Popronde komt met Tiendaagse

  • dinsdag 16 maart 2021
  • Willem de Waard

Als grootste reizende festival van Nederland zag de Popronde haar voorjaarstour in het water vallen. Om het seizoen toch nog af te sluiten wordt er als alternatief van 23 april t/m 2 mei een Tiendaagse georganiseerd. Hiermee worden de talenten van 2020 nog één keer in de spotlights gezet. Op zaterdag 1 mei vindt de Popronde plaats in Rotterdam.

Tiendaagse
De Popronde zet in die tien dagen Nederlands talent in de spotlight in veertig steden in het land. In poppodia, theaters en andere ruimtes waar coronaproof kan worden georganiseerd vinden er dan optredens plaats. Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt. Tickets worden verkocht per podium en de shows zijn in coronaproof setting.

Popronde

De Popronde is een kweekvijver voor aanstormend Nederlands talent. Op dit rondreizende showcase festival krijgen acts de kans om hun muziek aan de man te brengen. Talentvolle acts touren door heel Nederland, bouwen hun naam op, breiden hun netwerk uit en bereiken zodoende veel nieuw publiek. Omdat er het afgelopen seizoen geen reguliere Popronde was hebben alle artiesten de kans gekregen zich opnieuw in te schrijven voor de Popronde 2021. De organisatie hoopt dat die weer op normale manier gehouden kan worden. De inschrijvingen zijn inmiddels gesloten en de nieuwe selectie wordt bekendgemaakt na de Tiendaagse.

Het programma Zwaardvis van Radio Capelle besteedt veel aandacht aan de Popronde d.m.v. interviews met deelnemende bands en organisaties. Dat doen de programmamakers al sinds het ontstaan van het programma (2002) dat overigens nagenoeg synchroon loopt met het ontstaan van de Popronde. Zaterdag 20 maart bijvoorbeeld heeft het programma de Groningse band en deelnemer Them Dirty Dimes in de uitzending.  

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 16 maart 2021
Geen andere berichten van 2021-03-16 gevonden.