Priklocatie Sporthal Schenkel staat in de startblokken

  • zondag 14 maart 2021
  • Eva de Ruiter

Sporthal Schenkel is klaar om op 18 maart te beginnen met het vaccineren tegen het coronavirus. De Sporthal, de als vijfde geopende priklocatie in regio Rijnmond, is al een tijd ingericht maar het wachten was op het vaccin. De gezamenlijke operatie van de GGD, de gemeente Capelle en het Centrum van Jeugd en Gezin kan nu eindelijk van start gaan.  

“We waren aan het wachten op de vaccins”, vertelt Brigitte Moratis, woordvoerder van gemeente Capelle. “Om voorbereid te zijn op de vaccins hebben we op de juiste wijze de locatie ingericht, toegankelijk en veilig. Dit duurde even maar we zijn er gelukkig op tijd aan begonnen."

"Toen was het wachten op het vaccin en gelukkig kunnen we 18 maart beginnen. Dan zijn de vaccins beschikbaar.” 

Veel mensen betrokken
Het omtoveren van een sporthal naar een priklocatie is een grote operatie. Er zijn dan ook zowel bij de voorbereiding als bij het prikken zelf tientallen mensen betrokken.

Moratis: “Er zijn acht priklijnen. We hebben gastheren en vrouwen, er zijn prikkers en we hebben mensen die nog bij de gevaccineerde mensen blijven zitten om te kijken of het goed gaat.”  

Voldoende ruimte
De sporthal is een ruime locatie. Hierdoor is er voldoende ruimte om afstand te houden. Ook is er rond de sporthal bewegwijzering. De mensen die in de rij staan kunnen hierdoor de juiste afstand van elkaar nemen.

“Doordat er afspraken worden gemaakt heb je oog op de drukte die er gaat komen”, vertelt de woordvoerster. “Het is een ruime locatie. We hebben hier ook een video van gemaakt. Hier kan je ook zien, het is ruim opgezet en er is voldoende ruimte om afstand te houden.”

Alle Capellenaren naar Schenkel?
Eerst werden Capellenaren verzocht om voor hun vaccinatie naar andere gemeentes te gaan maar, ze willen natuurlijk het liefst in hun eigen gemeente worden ingeënt. De grote vraag is dan ook: kunnen alle Capellenaren in deze sporthal terecht?

“Dat is wel afhankelijk van het moment dat je voor je afspraak terecht kan," legt Moratis uit. "Als de afspraken vol zitten kan je altijd afwijken naar een andere locatie. Maar de sporthal is groot en als het nodig is kunnen ze 1150 vaccins zetten. Maar dit aantal is wel afhankelijk van het aantal gemaakte afspraken. "

"Maar we gaan er eigenlijk wel van uit dat de meeste Capellenaren daar wel geprikt kunnen worden." 

Uitnodiging voor vaccinatie
Wat moet je nou eigenlijk doen als de uitnodiging voor de vaccinatie op de mat ligt? “Bel zo snel mogelijk voor een afspraak”, zegt de woordvoerster.

Bellen doe je dus nadat je een brief hebt ontvangen. Voor dat moment bellen heeft geen zin. Voor een afspraak heb je dus echt een uitnodigingsbrief voor een vaccinatie van het RIVM nodig. Naar aanleiding van deze brief kan je bellen naar het landelijke nummer van de GGD.

Moratis: “Ik begrijp dat Capellenaren graag naar de priklocatie in Capelle willen. De landelijke GGD gaat dan kijken of dit mogelijk is. Als deze afspraak is gemaakt krijg je daar een bevestiging van. Dan kan je veilig naar de priklocatie, hopelijk in Schenkel.” 

Veilig
“Mensen kunnen echt met een gerust hart richting deze priklocatie. Het is allemaal goed, veilig en toegankelijk. Ook voor mensen in een rolstoel en voor mensen die slecht ter been zijn. Er is allemaal rekening mee gehouden”, vertelt Moratis.   

Bekijk hier de video van de priklocatie in Sporthal Schenkel:  

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 14 maart 2021