95% van de Zevenhuizenaren wil een tweede supermarkt in het dorp

  • zondag 14 maart 2021
  • Thomas Bresser

ZEVENHUIZEN - Met de komst van de nieuwe wijken in Zevenhuizen is het aantal inwoners sinds 2013 met zo地 25% gestegen. Door de flinke stijging van het aantal bewoners in Zevenhuizen, is een tweede supermarkt wenselijk, vindt de fractie van de VVD.

Het dorp had in 2013 zo地 6715 inwoners volgens de statistiek site 殿llecijfers.nl. De telling in 2020 wees uit naar ongeveer 8405 inwoners. Door deze stijging hoopt de VVD graag snel weer een tweede supermarkt te kunnen verwelkomen in het dorp. Tot mei 2004 had Zevenhuizen twee supermarkten, namelijk C1000 en Albert Heijn, die beiden waren gevestigd in de Dorpstraat. De Albert Heijn ging weg en de C1000 veranderde later in de huidige Jumbo.

De provincie staat tweede supermarkt niet toe
Al jaren zet de VVD zich in voor een tweede supermarkt in het dorp. De reden dat dit al een langere tijd duurt is omdat de detailhandelsvisie van de provincie Zuid-Holland erg gericht is op het behoud en de bescherming van de lokale middenstand. Om deze reden wil men alleen aanvullende winkels toestaan in de bestaande winkelstroom, in dit geval dus de Dorpstraat. De provincie stelt dat er géén nieuwe koopstromen mogen worden gecreëerd. Terwijl er, volgens de VVD, meerdere geschikte locaties zijn in Zevenhuizen:

泥enk bijvoorbeeld aan de oude Zilverberklocatie en het Nijverheidscentrum, aldus Ferry van Wijnen en Leendert Karreman van de VVD-fractie.

Volgens Van Wijnen en Karreman zou het Nijverheidscentrum, tegenover eetcafé La Baraque, de beste optie zijn voor een tweede supermarkt. Doordat dit ook buiten de bestaande winkelstroom valt, zal de provincie ook hiervoor gaan liggen. Gezien de enorme groei van Zevenhuizen is er nu duidelijk sprake van veranderde omstandigheden. De VVD denkt daarom dat er nu meerdere mogelijkheden zijn om een tweede supermarkt te krijgen in Zevenhuizen.

Enquête tweede supermarkt
De VVD zet zich daarom sinds het begin van dit jaar weer extra hard in voor de realisatie van de tweede supermarkt. De fractie stuurde daarom een enquête rond om informatie te verkrijgen van de inwoners uit het dorp. Daaruit blijkt dat 95% van de inwoners een tweede supermarkt wil in het dorp. Het overgrote deel van de inwoners geeft hierin aan een voorkeur te hebben voor een locatie buiten de Dorpstraat. Slechts één op de drie inwoners van Zevenhuizen is tevreden over het huidige winkelaanbod.

的nwoners willen graag een tegenhanger van de huidige Jumbo

40% van de inwoners geeft aan soms of nooit boodschappen te doen in Zevenhuizen. Men doet dan boodschappen in Waddinxveen, Nesselande of Nieuwerkerk. Inwoners geven aan wel boodschappen in Zevenhuizen te willen doen als er een goedkoper alternatief komt naast de huidige Jumbo. Ook zouden de inwoners graag willen dat de nieuwe supermarkt in de nabijheid van de nieuwe wijk 適oningskwartier komt.

Radio Capelle sprak tijdens IJssel-Nieuws met Leendert Karreman over de Enquête die in het dorp is uitgedeeld: luister hier het volledige interview

Verbinding met het Koningskwartier
De VVD wil, door middel van de tweede supermarkt, de verbinding van het Koningskwartier met de rest van het dorp verbeteren. Een supermarkt en eventueel andere winkels buiten de huidige koopstroom kunnen dit effect versterken.

展e blijven vertrouwen houden en stoppen gewoon niet totdat de tweede supermarkt komt. Ik ben alleen wel bang dat het nog even gaat duren allemaal, aldus Ferry van Wijnen.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 14 maart 2021