Psychedelische Britpopband Anemone in Zwaardvis 13 maart

  • donderdag 4 maart 2021
  • Willem de Waard

Tijdens de uitzending van Zwaardvis is op zaterdag 6 maart een oude bekende te horen. De band Anemone rond zanger/gitarist Xander van Dijck is een in de zomer van 2017 opgerichte psychedelische britpopband uit Rotterdam.

De Maasstad maakte toen kennis met een nieuw geluid met rauwe randen, psychedelische soundscapes, Manchester grooves en uitgesponnen Britse popsongs. Die zomer dook de band de studio in om Silver Star op te nemen, het debuutalbum dat een jaar later verscheen. Het najaar van 2018 stond in het teken van tientallen shows tijdens de jaarlijkse Popronde, waaronder het slotfeest in de Melkweg. Ook toen was het verhaal van de band al eens te horen tijdens een uitzending van Zwaardvis. Het succesnummer 'Where'd You Go' was één van de meest gedraaide nummers destijds. 

De bandleden worden beïnvloed door bands als The Brian Jonestown Massacre, Pavement, The Feelies en Oasis. Tijdens de shows van Anemone fluisteren mensen over Stone Roses en Happy Mondays. Ze spelen genadeloos hard en laat je zweten tijdens hun 'smerige liveshows'.

Vrijdag 5 maart is de dag dat Anemone de spiksplinternieuwe single 'Wheel To His Heart' lanceert. Het is de opvolger van de vorig jaar verschenen single 'Separated' en de voorloper van het aanstaande 2e album 'Freebird'

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 4 maart 2021