Zuidplas vlak voor verkiezingen slachtoffer van plakoorlog

  • dinsdag 2 maart 2021
  • Thomas Bresser

De bekladdingen van de verkiezingsborden in de gemeente Zuidplas zit héél hoog bij de VVD Zuidplas. Met nog drie weken voor de landelijke tweede kamerverkiezingen op 17 maart zijn veel verkiezingsborden slachtoffer geworden van “gedreven partijleden” die verkiezingsborden volledig vol plakken met hun eigen posters.

Op 2 maart wordt hiervoor door de liberalen een motie ingediend bij de gemeenteraad. De VVD wil dat de verkiezingsborden per direct worden weggehaald. VVD-raadslid Sep Pouwels laat weten via sociale media dat het tijd is voor afgedrukte verkiezingsborden.

Het is niet voor het eerst dat er plakoorlogen zijn in Zuidplas. De VVD heeft voorgaande jaren ook al gepleit voor voorgeplakte verkiezingsborden. De kosten waren toen veel te hoog en het idee werd direct afgeslagen. In Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Gouda en Waddinxveen worden deze verkiezingsborden al wel gebruikt. De verkiezingsborden zijn op dit moment simpelweg veel te klein voor 30 verkiezingsposters.

In de motie die de VVD heeft ingediend bij de gemeenteraad stelt Sep Pouwels: “Er zijn op meerdere plekken in het land verkiezingsborden beklad met hakenkruizen en andere nazi-verwijzingen. De VVD lijkt het grootste doelwit van deze bizarre acties in de gemeente Zuidplas. Ook de posters van andere partijen werden beklad. De CDA-posters werden vaak voor een deel overgeplakt”.

Overplakken
In Moerkapelle is er op de verkiezingsposters van de VDD en CDA getekend. Minister-president Rutte, maar ook lijsttrekker van het CDA Hoekstra, hadden een Hitlersnor gekregen op hun eigen verkiezingsposter. In alle dorpen zijn de borden volledig volgeplakt met posters van Forum voor Democratie en Code Oranje. Deze partijen hebben complete borden dichtgeplakt met hun partijposters.

VVD-raadslid Ferry van Wijnen laat op sociale media weten dat hij het erg jammer vindt dat dit gebeurt: “Zie hier de mentaliteit van Forum voor Democratie en dus ook Forum voor Democratie Zuidplas. Waarom gebruik je niet alleen de kleine poster in plaats van het overplakken met een veel te grote posters”.

Tekst gaat verder onder foto...Niet iedereen staat achter de mening van van Wijnen. Inwoner Henk van Schepen vindt het nou eenmaal onderdeel van de campagne: “Alle partijen doen dat en ook ik deed hier vroeger aan mee. Ik deed er trots aan mee. Bij de gemeenteraadsverkiezingen loste Hart voor Den Haag en VVD elkaar af met overplakken. Het hoort bij het spel”.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 2 maart 2021
Geen andere berichten van 2021-03-02 gevonden.