Waarom vaccinatie pas op 18 maart start in Sporthal Schenkel

  • zaterdag 27 februari 2021
  • Rob Nieuwveld

De reden dat het vaccineren in Sporthal Schenkel pas op 18 maart kan aanvangen heeft te maken met het beschikbaar zijnde aantal vaccins bij GGD Rotterdam-Rijnmond.

De GGD Rotterdam-Rijnmond is afhankelijk van de beschikbaar zijnde voorraad vaccins en verdeelt dat over de vaccinatie-locaties. Gezien de uitbreiding van het aantal locaties plus de schaarste op gebied van vaccins krijgt Sporthal Schenkel niet eerder een voorraad. Vandaar 18 maart als datum voor de eerste vaccinaties. Het ligt niet aan het aantal geschikte mensen om de vaccinaties uit te voeren. Daar heeft de gemeente voor gezorgd en had ook eventueel een beroep kunnen doen op het IJsselland Ziekenhuis.

Het genoemde aantal van 1.150 vaccinaties per dag verspreid over 6 tot 9 maanden is zo ruim genomen om onvoorziene vertragingen op te vangen. Die kunnen door veel oorzaken ontstaan waardoor het optimale getal van 1.150 per dag niet gehaald wordt. Veel mensen komen veel te vroeg waardoor de doorloop in de wachtrij vertraagt en je extra moet letten op voldoende afstand - en geduld - en de beoogde doorloop per prikstraat in de hal kan door veel oorzaken net als bij vormen van bloedafnames vertragen. Ook daarom helt het als iedereen die een afspraak heeft zoveel mogelijk zich richt op juist die tijd en niet veel vroeger of later. 

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 27 februari 2021
Geen andere berichten van 2021-02-27 gevonden.