Brigitte Moratis over enquête stadsvisie: ''We willen iedereens mening meenemen''

  • zaterdag 20 februari 2021
  • Dunja Boers

De gemeente Capelle aan den IJssel heeft een enquête gemaakt waarin Capellenaren hun mening kunnen geven over de stadsvisie. ''We hebben bijna 600 reacties. Hoe meer, hoe beter. We willen iedereens mening meenemen,’’ aldus Brigitte Moratis, woordvoerder van de gemeente Capelle.  .  

In de stadsvisie staat beschreven hoe Capelle er in 2040 uit moet komen te zien. Daarbij gaat het, onder andere, over het ruimte geven aan werken, wonen, vervoer en samenleven.

De stadsvisie is ook een omgevingsvisie. Dit betekent dat van alle bouwplannen bekeken wordt of ze binnen deze visie passen.

De gemeente is twee jaar geleden begonnen met deze visie en nu ligt er een conceptversie klaar. Deze conceptversie kun je inzien op https://www.capelleaandenijssel.nl/bestuur-organisatie/stadsvisie_43130/.

De enquête die nu online staat, is bedoeld om van de conceptversie een definitieve versie te kunnen maken, met behulp van de mening van inwoners uit de gemeente.

‘’We willen nog meer verdieping creëren in de stadsvisie. Aan de hand van specifieke vragen proberen we een beter beeld te krijgen van wat de Capellenaren willen in de toekomst,’’ legt Moratis uit.

Alle reacties uit de enquête worden verwerkt en besproken in een raadswerkgroep op 24 maart. De huidige conceptversie wordt aan de hand van die bespreking bijgewerkt.

Die bewerkte versie gaat dan naar het College van B&W. Verwacht wordt dat die laatste conceptversie tussen 31 mei en 11 juli opnieuw klaar ligt ter inzage.

Ook op die versie kunnen inwoners uit Capelle reageren. Zo kun je bijvoorbeeld een zienswijze indienen. Aan de hand van de reacties wordt de definitieve versie gemaakt.

‘’Het is een zorgvuldig proces en iedere Capellenaar heeft de kans om daar invloed op uit te oefenen door zijn of haar mening te geven,’’ zegt Moratis daarover.

Ook als je niet digitaal actief bent, kun je je mening geven over de stadsvisie. ‘’Het is altijd mogelijk om in het stadhuis de conceptversie in te zien of er telefonisch naar te informeren. Collega’s kunnen dan bijvoorbeeld meer toelichting geven. Daarnaast is een brief sturen ook gewoon een goede mogelijkheid,’’ licht Moratis toe.

De enquête is tot morgenavond online, daarna kun je het niet meer invullen. Maar een reactie geven op de stadsvisie kan ook daarna nog, bijvoorbeeld via een mail. Wel benadrukt Moratis dat voor 24 maart te doen. Dus voor de raadswerkgroep de reacties gaat evalueren en bespreken.

‘’We hopen dan alle reacties binnen te hebben, zodat alles goed besproken kan worden,'' zegt Moratis daarover.

In de IJsselnieuws uitzending van zaterdag 20 februari ging Brigitte Moratis in gesprek met Dunja Boers over de stadsvisie en de enquête. Luister het gesprek terug via http://radiocapelle.nl/podcasts/4553-brigitte-moratis-over-enqute-stadsvisie/

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 20 februari 2021