College haalt tijdens raadsvergadering Gebiedspaspoort Capelseweg/Bermweg van de agenda

  • dinsdag 16 februari 2021
  • Rob Nieuwveld

De teller staat op drie. Maandagavond heeft het college het Gebiedspaspoort Capelseweg/Bermweg van de agenda gehaald en is het dus niet inhoudelijk besproken, noch het referendum over dat dossier. Burgemeester Peter Oskam zag de druk toenemen, schorste de vergadering, ging als voorzitter van het college met de wethouders in gesprek. Vervolgens kwam verantwoordelijk wethouder Maarten Struijvenberg met het besluit. Het Gebiedspaspoort wordt nu eerst in de raadscommissie behandeld.

Na de eerste termijn van de raad waar alle fracties hun positie hadden gedeeld, koerste het duidelijk af op een 17 voor en 16 tegen stemming. Dan waren veel Capellenaren uit meerdere wijken bijzonder teleurgesteld geweest op z'n minst. Niet voor niets ligt er een referendum klaar om Capellebreed ondertekend te worden en niet voor niets staat de wijze van participatie op stadsontwikkelingsdossiers enorm onder druk (zie ons artikel van 15 februari). Oskam wilde dat niet laten gebeuren en greep in.  In de wandelgangen rond de raad was op maandag al duidelijk dat Leefbaar Capelle en VVD de wethouder in stemming zouden steunen ook al hadden meerdere fractieleden het ordevoorstel van de SGP vanuit het hart omarmd . Dat is zoals de politiek werkt.

De commissie van de raad pakt het dossier op, inwoners en andere betrokkenen komen weer aan het woord en met wethouder Maarten Struijvenberg wordt de dialoog opgepakt de komende weken. Inwoners van de Bermweg reageerden positief naar Radio Capelle, blijven achter het referendumverzoek staan in afwachting van wat nu komen gaat.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 16 februari 2021