Deep Mansion en The Woods in Zwaardvis 20 februari

  • vrijdag 12 februari 2021
  • Willem de Waard

Zaterdag 20 februari laten we wederom een aantal 'geplaagde' muzikanten aan het woord tijdens de wekelijkse editie van Zwaardvis bij Radio Capelle. Als gevolg van de lockdown mogen zij niet optreden voor publiek. Hoe ze toch onder de aandacht proberen te blijven vertellen ze wekelijks tijdens ons alternatieve muziek- en informatieprogramma.

Deep Mansion
Deep Mansion is een verbond tussen meerdere creatieve meesterbreinen met als doel een publiek te entertainen door middel van muziek en andere creatieve content. Helemaal aan het begin van de lockdown, maart 2020, scoorde ze met hun single 'Vreemde Tijd' waarin alles naar voren kwam waar we plotseling mee te maken kregen. Het nummer ging vergezelt door een omroep te doneren aan het Rode Kruis. Ook toen spraken we tijdens één van de programma's van Radio Capelle met het gezelschap. Begin februari verscheen hun nieuwste single 'Rugtas'.   

The Woods
The Woods is een indieblues rockband uit Groningen en komt voort uit het powertrio JeeBee welke al meer dan 20 jaar actief is in het Nederlandse blues en rock circuit. Na hun debuut op het Texel Bluesfestival werden de (toen nog) jonge heren uit het noorden uitgeroepen tot dè verassing van het festival. Het kwartet bestaat uit Joris Bos op gitaar en zang, Martijn Drijfhout op bas, Johan Zielstra op toetsen en Pieter Dokter op drums. Joris bespeelt hoofdzakelijk Tele’s en noemt als grootste invloeden Jonny Lang en Freddie King. Het was Paul Gilbert die Joris prees om zijn ‘awesome’ vibrato en vette sound. Zowel David Hollestelle als Ruben Hoeke schreven naar aanleiding van een bluescontest over Joris z’n soulvolle, smaakvolle licks. Niet ontoevallig dat Ruben Hoeke gastmuzikant op z’n eerste album was en meespeelde tijdens de CD presentatie in Amstelveen.

The Woods speelde al op het Eurosonic, bluesfestivals door het hele land, diverse zomerfestivals en ondernam een korte tour door Ierland. In 2009 presenteerde The Woods, toen nog JeeBee, in samenwerking met Ruben Hoeke, Bas Mulder en Roeland Werring hun eerste album in Amstelveen aan een groot publiek. Met positieve recensies tot gevolg. Duidelijk was dat van traditionele blues werd afgeweken en een eigen sound naar voren kwam. Een funky mix van Rock, Roots en Blues.

Sinds 2016 is Johan Zielstra als toetsenist aangesloten bij de band. In januari 2019 hebben ze de succesvolle EP 'Stone Cold' uitgebracht. Ondertussen waren ze al druk in de studio aan de slag voor een volgende EP 'Hurricane' die sinds kort verschenen is.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 12 februari 2021