Vliegende start Nationale Voorleesdagen met voorlezende logopedist

  • donderdag 21 januari 2021
  • Willem de Waard

Geen lokale beroemdheid, maar toch een vliegende start van de Nationale Voorleesdagen op woensdag 20 januari. Op Kinderdagverblijf Het Gruttonest van IJsselkids Kinderopvang las onze ‘eigen’ Monique het verhaal ‘Coco kan het!’ voor. Dit boek is verkozen tot Prentenboek van het jaar.

Voorlezen maakt je leuker
Het is vaste prik; een voorlezende beroemdheid tijdens de Nationale Voorleesdagen. Vanwege corona mogen er alleen medewerkers op het kinderdagverblijf komen. Dus las Monique van IJsselkids voor. En eigenlijk is zij ook een lokale beroemdheid. Vele kennen haar ook als logopediste in ons eigen dorp. Dus het voorlezen was sowieso goed te verstaan. 

Nest
Alle kinderen die gebruikmaken van de noodopvang hadden al snel door dat er iets bijzonder ging gebeuren. Midden in de hal stond een paal waaraan een nest hing met twee vogels. Toen Monique ging voorlezen werd al snel duidelijk wie die vogels waren. Dat waren namelijk Coco en haar moeder. 

Coco kan het!

Monique leest voor uit het prentenboek Coco kan het!. Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan? Uiteindelijk wilde haar mama Coco helpen en zij schopte haar zo met gestrekt been het nest uit. 'ohhh mag dit wel juf?!' vroegen de kinderen. 'Je mag toch niet schoppen?!' Maar iedereen was opgelucht. De schop van moeder hielp. Coco kon vliegen. 

Over IJsselkids Kinderopvang
IJsselkids is als kinderopvangorganisatie vertegenwoordigd in Capelle aan den IJssel, Zevenhuizen/Moerkapelle, Moordrecht en Haastrecht, Stolwijk en Bergambacht. Zij bieden alle opvangsoorten aan voor kinderen van 0 tot en met 13 jaar in de vorm van peuteropvang, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang. IJsselkids biedt een belevenis voor elk kind en vindt kinderparticipatie zeer belangrijk. Zij werkt in haar rol als pedagogisch deskundige op het gebied van kinderopvang sinds jaar en dag intensief samen met scholen en andere belangrijke partners. Samen met de partners wordt de verantwoordelijkheid genomen voor het ontwikkelen van een sluitend aanbod voor kinderen. Zij zijn onderdeel van de SWK-Groep. De SWK-Groep omvat kinderopvang, buurtwerk, zorg en onderwijs. Onderdeel zijn van deze stichting biedt veel voordelen. Zij delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire bedrijfsprocessen worden uit handen genomen. Daardoor kunnen zij al onze aandacht richten op de opvang van het kind.

De nationale Voorleesdagen zijn dit jaar van 20 - t/m 30 januari. Meer info over de voorleesdagen is te vinden op www.nationalevoorleesdagen.nl
 

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 21 januari 2021