Winnares Inge van Calkar in Zwaardvis 23 januari

  • maandag 18 januari 2021
  • Willem de Waard

Zaterdag 23 januari is zangeres Inge van Calkar te horen tijdens de uitzending van Zwaardvis. Zij won afgelopen week tijdens Eurosonic-Noorderslag de prijs voor beste artiest van het Noorden tijdens Hit The North, een prijs voor talentontwikkeling en een vast onderdeel tijdens dit showcasefestival. Het is niet de eerste keer dat zij te gast is in Zwaardvis. In 2014 (Eurosonic-Noorderslag) en 2017 (Popronde) was ze ook al te horen.

De Groningse Inge van Calkar wordt de Nederlandse Kylie Minogue genoemd, maar zelf spreekt ze liever van ‘Kylie meets Garbage’. Ze heeft het electronicalicht gezien en dat hoor je in de combinatie tussen 90’s synthpop en mainstream met een scherp randje. Met gedurfde teksten en een verleidelijk imago staat ze vol energie op het podium!Ooit begonnen als een singer-songwriter heeft Inge al veel meegemaakt. De Groningse is niet bang om een nieuwe koers te varen. In 2018 verscheen haar debuutalbum Reset met o.a. de aanstekelijke single Imaginary.

Met de zomerhit Touchdown, die als Topsong werd gekozen bij Radio 2, is het duidelijk dat ze daarna de goede koers heeft gevonden. Ook nu schrijft ze haar nummers nog altijd zelf, maar tegenwoordig bouwt ook producer Gordon Groothedde mee aan de sound die bij haar past. Haar meest recente EP 'Full Color' brengt veel goeds. Na de single ‘Touchdown’ vonden ook opvolgers 'Spinning Around' en 'The Ocean Never Ends' hun weg op de playlist van o.a. NPORadio2 maar zeker ook bij Radio Capelle. Eigenlijk is The Lady in White sindsdien niet meer van de radio af te slaan. Laat je verrassen in de Magical Rollercoaster Live Experience Show, waar overal om je heen iets gebeurt. De band staat in het midden van de zaal en het publiek zit op het podium. Nu de wereld toch op zo’n kop staat, kunnen we daar net zo goed gebruik van maken.

Op dit moment is ze al weer druk doende om nieuwe nummers te componeren die in de loop van 2021 zullen uitkomen.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 18 januari 2021