De Ukelele zorgt voor verbinding bij De Gitaaracademie

  • donderdag 14 januari 2021
  • Willem de Waard

Ook De Gitaaracademie moest online verder. Als gevolg hiervan heeft oprichtster Nathasja van Rosse een set interactieve lessen, lezingen en meer via online Zoom-Sessies opgezet met haar team. Zo kunnen we elkaar muzikaal blijven ontmoeten op een positieve manier en verbonden blijven. Iedereen kan meedoen met de 'Introductie Workshop Ukelele' op 26 januari om 20.30 uur onder het motto; we gaan samen in de snaren. 

Dit kleine vrolijke instrumentje is bijzonder geschikt voor het brengen van veel plezier en muziek op een relatief simpele manier. En doordat ze zo goedkoop zijn ook nog eens heel makkelijk aan te schaffen. 'Je krijgt ze bij nagenoeg alle grotere muziekwinkels thuis gestuurd. Een starters instrumentje kost maar zo’n twee tientjes, aldus docent Jur Vermijs'. Daarom hopen wij met deze workshop veel plezier te kunnen bieden voor iedereen die mee wil doen. 'Bij voldoende interesse gaan we door met een korte cursus. Tijdens deze sessie leer je al een paar akkoorden en liedjes spelen, samen met andere beginners op de ukelele. Zo kan je snel ontdekken of de ukelele een instrument voor jou is, aldus workshop organisator en docent Jur Vermijs'. 

Intussen hebben de docenten van De Gitaaracademie veel ervaring met online lesgeven. Je krijgt daardoor goede  informatie waarover je vragen kunt stellen aan je docent en/of kunt meeluisteren bij de andere deelnemers. Na afloop krijg je de kennis uit de les ook nog eens kant en klaar in je inbox.

Je kan deelnemen aan de Ukelele Workshop door je op te geven via deze link www.degitaaracademie.nl/online-boeken. De kosten voor deze workshop bedragen €24,95. 'We geven de  verschillende online sessies aan zowel beginners als gevorderden. In de maanden januari t/m april staan er iedere maand verschillende sessies op het programma'. 

Op 22 januari een Open-Mic voor nylonsnarige gitaar (alle niveaus) onder hosting van Nathasja van Rosse.
Op 26 januari een Ukelele Workshop (voor beginners) onder leiding van Jur Vermijs.
Op 12 februari
een Workshop Tremolo techniek voor klassieke gitaristen (gevorderden)
In de maand maart volgt een Workshop Blues door Blues Award winnaar Sjors Nederlof.

Ook thuis kun je een instrument leren of je spel verbeteren! ‘We willen met deze Zoom-Sessies iedereen bereiken die momenteel niet het huis uit kan’, aldus organisator Nathasja van Rosse.  Graag bieden we iedereen het plezier om elkaar online muzikaal te ontmoeten'. Je vindt De Gitaaracademie Zoom-Sessies terug op onze website www.degitaaracademie.nl

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 14 januari 2021