Nieuwe band Cromwell in Zwaardvis 23 januari

  • woensdag 13 januari 2021
  • Willem de Waard

Cromwell is een nieuw project en ontstaat eind 2020 uit een creatieve eruptie van twee Vlaamse en één Nederlandse muzikant. Het project bestaat uit de Vlaamse muzikant-producer Simon Kappers, de eveneens uit Vlaanderen afkomstige multi-instrumentalist Klaus Wagner en de Nederlandse bassiste Emilie Blom.

Met name de laatste is geen onbekende voor de luisteraars van Zwaardvis. Zij was ooit de bassiste van de Nederlandse band The Scene en tegenwoordig heeft zij haar eigen band Mimile. In die hoedanigheid was zij 31 oktober 2020 al eens te gast in een uitzending van Zwaardvis. Verder bestaat het project ook nog uit een aantal gastmuzikanten.

In het najaar van 2020 nemen ze een demo op die het Engelse label Jezus Factory Records niet ontging en uitmondt in een kanjer van een debuut EP "37°" (The 37 degrees 6-track EP) die maandag 18 januari 2021 verschijnt op alle platformen. Het debuut van Cromwell is aanstekelijk, vernieuwend, donker en sprankelend. Of zoals men het zelf formuleert; het is een keurig gemaakte nostalgische knipoog naar bands als New Order, The Cure en Pixies.

De eerste single van het debuut heet My Darkest Hour. 

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 13 januari 2021
Geen andere berichten van 2021-01-13 gevonden.