Rotterdamse popmuzikanten in 2020 opnieuw succesvol met crowdfunding!

  • maandag 11 januari 2021
  • Willem de Waard

Het gaat al jaren goed met het cultureel ondernemerschap in de Rotterdamse popmuziek. Ook in 2020 zijn de Rotterdamse popmuzikanten weer succesvol geweest als cultureel ondernemer. Er is met crowdfundingscampagnes een bedrag van € 56.784 binnengehaald! Alle projecten hebben het streefbedrag ruimschoots gehaald en het project gerealiseerd.

Met het programma Investeer in Talent verzamelt, ondersteunt en promoot de Popunie crowdfundingsprojecten van ondernemende Rotterdamse muzikanten op o.a. Voor de Kunst. Deze projecten geven we een extra impuls door ze overzichtelijk te bundelen en extra aandacht en ruimte te geven op de website en social media van de Popunie.

Steeds meer muzikanten proberen op creatieve en inventieve wijze hun nieuwe plaat, videoclip of buitenlandse tour uit de markt gefinancierd te krijgen. De investeerders krijgen in ruil voor hun bijdrage en afhankelijk van de hoogte hiervan tegenprestaties geleverd door de muzikanten. Dit varieert van een aantal gesigneerde exemplaren van de te realiseren cd tot het verzorgen van een huiskamerconcert bij de investeerder thuis. Als de pandemie geen roet in het eten gooit uiteraard. De cijfers van 2020 tonen aan hoe cultureel ondernemend, creatief en marktgericht Rotterdamse muzikanten te werk gaan om hun carrière verder te ontwikkelen.

*            In 2020 zijn er 10 crowdfundingsprojecten van Rotterdamse makers/popmuzikanten gerealiseerd.
*            Deze 10 projecten hebben in totaal € 56.784 opgebracht.
*            In totaal hebben 1.028 donateurs een bijdrage geleverd en geïnvesteerd.
*            Alle projecten hebben het streefbedrag behaald of overtroffen.

Bron; Popunie

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 11 januari 2021