Singer-songwriter Joey Vriend in Zwaardvis 16 januari

  • maandag 11 januari 2021
  • Willem de Waard

Zaterdag 16 januari is singer-songwriter Joey Vriend te horen tijdens de uitzending van Zwaardvis bij Radio Capelle. Hij is een singer-songwriter uit Hoorn. Met zijn unieke diepdonkere stem verbaast hij zijn publiek met composities die lijken op de sfeer van onder meer Nick Drake en Leonard Cohen.

Op 17-jarige leeftijd ontdekte Joey de magie van het fingerpicking op de gitaar, de klanken van de piano en de fragiele klank van de mondharmonica. Kort daarna begon hij met het componeren, arrangeren en uitvoeren van zijn eigen materiaal. Joey duikt graag in het verleden, op zoek naar mooie herinneringen. Verleden tijden en de natuur zijn magisch voor hem, iets ongrijpbaars. Geïnspireerd door de natuur schrijft hij prachtige melancholische en nostalgische liedjes. Joey groeide op in de buurt van de oude VOC-stad Hoorn. Hier ontmoette hij de producers Jeroen Tenty en Eric Lensink van de MI5 opnamestudio's. Er is een unieke samenwerking ontstaan ​​die tot op de dag van vandaag duurt.

Door de jaren heen reisde Joey vaak naar het middeleeuwse Gent in België om te schrijven met dichter en tekstschrijver Andy Cartwright. In een perfectionistisch streven zoeken Joey en Andy voortdurend naar de ultieme omschrijving van emoties. Emotie is het sleutelwoord dat Joey volledig beschrijft. Altijd op zoek naar melancholie en hoop! Niet bang voor verborgen emoties die worden losgelaten door zijn eigen muziek en die van andere artiesten.

Door te luisteren naar artiesten als Leonard Cohen en Nick Drake leerde hij doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en veerkracht. Deze sterke kracht van muziek komt ook tot uiting in Joey's werk als muziekconsulent voor psychiatrische patiënten en jongeren met ernstige gedragsproblemen. Werkervaringen die hem een bredere kijk op het leven bieden.

April 2020 tekent de inmiddels 29-jarige Joey Vriend bij het onafhankelijke platenlabel King Forward Records, een label met een selectie internationale songwriters met een nichevisie. Joey Vriends volledige debuut ‘Hiding At First Light’ is onlangs uitgekomen. Het album bevat 10 prachtige liedjes vergezeld van meeslepende video's die door de man zelf zijn gemaakt.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 11 januari 2021