Eerste Festival 2021 Eurosonic-Noorderslag volledig digitaal

  • maandag 11 januari 2021
  • Willem de Waard

Deze week staat het eerste festival van 2021 op de agenda. Dat is traditioneel het showcase festival Eurosonic-Noorderslag waar de nieuwste Europese muziektalenten hun opwachting maken. Dat dit anders gaat dan normaal dat mag inmiddels duidelijk zijn. Vanwege COVID-19 gaat dit festival volledig digitaal plaatsvinden. 

Het zal dus niet zo’n groot feest wordt als andere jaren. 'Het organiseren van een fysieke variant is onder de huidige beperkingen niet haalbaar', aldus de organisatie. Gelukkig is het mogelijk een alternatieve versie te organiseren.Eurosonic Noorderslag (ESNS) in Groningen wordt een volledig digitale editie, zowel de conferentie als het showcasefestival. Geen muzikale kroegentocht door de stad dit jaar, dus.

Maar hoe gaan we dan genieten van de muziek van opkomende Europese artiesten?. Het programma van zowel het festival als de conferentie gaat op het digitale platform gepresenteerd worden van woensdag 13 tot en met zaterdag 16 januari 2021.Ondanks dat de acts, publiek en muziekprofessionals elkaar niet live kunnen ontmoeten in Groningen, biedt de online variant juist veel nieuwe mogelijkheden tot netwerken en geeft het programma een extra groot bereik via online kanalen.

Met het digitale platform wil ESNS de mogelijkheid geven om elkaar te inspireren, de dialoog aan te gaan en te leren van de recente ontwikkelingen. Niet voor niets is ‘The road to recovery’ het thema van de conferentie. Met de digitale editie wil ESNS opkomend Europees talent weer een podium bieden op Eurosonic, met op vrijdag de uitreiking van de Music Moves Europe Talent Awards. Nederlands talent krijgt ruim baan op Eurosonic en met name op zaterdag, waar Noorderslag traditioneel een staalkaart van de Nederlandse popmuziek laat zien met het jaarlijkse hoogtepunt, de uitreiking van de Popprijs.

De ticketprijs voor een digitaal ESNS is € 50,-. Dit is inclusief toegang tot de digitale omgeving met live-streams, on demand panels, keynotes, sessies en showcases, toegang tot een netwerkomgeving en database. De tickets voor ESNS 2021 geven ook na deze editie nog langdurig toegang tot het programma en de database. Daarnaast ontvangt men een korting op de registratie van de daaropvolgende editie in 2022. Registraties  en het volledige programma zijn beschikbaar via esns.nl.

Het programma Zwaardvis van Radio Capelle besteed in de komende uitzendingen op zaterdag 16- en zaterdag 23 januari volop aandacht aan de digitale editie van Eurosonic-Noorderslag. Op 16 januari is o.a. een interview te horen met de Groningse band The Vices. Het garagerock kwartet debuteerde in 2019 met hun debuut-EP 'Life Grows' o.a. in het programma Zwaardvis toen ze geselecteerd waren voor de Popronde. Daarna ging het snel met de band. want in de zomer van 2020 verscheen de tweede EP 'Good Morning City, Let Me Sleep'. Het nieuwe jaar begon voor de band met de lancering van de nieuwste single 'Looking For Faces'.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 11 januari 2021