Aangepaste inzameling van kerstbomen in gemeenten Zuidplas en Capelle

  • dinsdag 29 december 2020
  • Thomas Bresser

Op woensdag 6 januari 2021 zamelt de gemeente Zuidplas net iets anders dan in andere jaren kerstbomen in. De gemeente doet het dit jaar anders door de aangescherpte regels rondom het coronavirus. Er zijn dit jaar in de gemeente Zuidplas minder inlever locaties ingericht. 

Begin dit jaar waren er in de gemeente Zuidplas 11 locaties om je kerstbomen te kunnen inleveren. Nu zullen er 5 locaties ingericht zijn. Twee locaties zijn in Nieuwerkerk aan den IJssel: Bij de parkeerplaats Schelde nabij de fietstunnel en bij de parkeerplaats WC Dorrestein nabij de glascontainers. De overige drie locaties zijn in Moordrecht, Moerkapelle en Zevenhuizen. In Moordrecht kan je je kerstbomen inleveren op de parkeerplaats bij Sporthal de Zuidplas. In Zevenhuizen kan je terecht aan de Koning Willem Alexanderbaan en in Moerkapelle kan je je kerstboom inleveren op de parkeerplaats Op Moer. Op alle locaties is de inlevertijd tussen 12:00 - 16:00. 

In voorgaande jaren gaf de gemeente voor elke ingeleverde boom € 0.50 eurocent. Vanwege het coronavirus kan deze uitbetaling op de locatie niet veilig gebeuren. De gemeente Zuidplas heeft hiervoor een andere oplossing bedacht: onder kinderen tot 16 jaar verloot de gemeente per locatie 3 cadeaukaarten van € 10, € 15 en € 20 euro. De gemeente vraagt om een briefje met daarop je naam, je leeftijd, je e-mailadres en telefoonnummer. Deze kan je in een daarvoor bestemde brievenbus inleveren op alle locaties. Wethouder Jan Willem Schuurman reikt op woensdag 3 februari 2021, mits de coronamaatregelen dat toelaten, de prijzen uit aan de winnaars. 

Capelle
De gemeente Capelle aan den IJssel heeft tussen maandag 28 december 2020 en woensdag 6 januari 2021 inleverpunten voor kerstbomen klaarstaan. In Capelle zijn er véél meer inleverpunten dan in Zuidplas. In totaal kan de Capellenaar op 55 locaties zijn kerstboom brengen. De verzamelpunten zijn extra herkenbaar door het kerstboomsjabloon op de grond en een geel bord. 

In Schollevaar kan je de kerstboom inleveren op de volgende locaties: Dubbelspoor, Ringspoor, Wisselspoor, Willem Marisrade, Filosofentuin, Aïda, Norma/Arabella, Nabucco , Hermitage, Aquarel/Grafiek, Fresco / Grafiek Prado Schollevaarweg Ringvaartpark, Feestdans Vrijheidsdans Granida erf Anton Wachterburg Hobo.

In Oostgaarde zijn de inleverpunten op de volgende locaties: Noorderbreedte, Oosterlengte/Banda Neira, Zuiderbreedte/Geelvinkbaai, Hollandsch Diep (parking), Beemsterhoek, Purmerhoek/Atolpad, Oosterlengte/Noorderbreedte, Hellingweg/Waterberg, Floridaweg/Westerlengte, Bisletweg, Baronie/De Linie, Graafschap/Westerlengte.

In 's Gravenland kan je de kerstboom inleveren op de volgende locaties: Haydnstraat, Brahmstraat, Paganinistraat, Bellinistraat, Sibeliusweg, Gournodstraat, Berliozstraat, Tsjaikovskistraat. 

In Schenkel lever je je boom in bij: Bermweg, Bloemensingel, Rozensingel, Bongerd, Wingerd, Poortmolen, Kralingseweg/Haagwinde.

In de wijk Middelwatering kan je de kerstboom inleveren op de locaties:  Wiekslag, Sperwerhof
Reigerlaan/Kerklaan, Roerdomplaan/Meeuwensingel, Reigerlaan/Fuutlaan, Merelhoven (tussen flats), Herman Gorterflat, Reviusrondeel, Valeriusrondeel, Gemeentewerf

In Fascinatio & Capelle-West kun je op deze locaties terecht om je kerstboom in te leveren: Cornelis de Houtmanstraat, Piet Heinstraat, Barckalaan/Onacklaan, Desertosingel.

Foto: Michel van den Bos (MLB Media) 

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 29 december 2020
Geen andere berichten van 2020-12-29 gevonden.