Interview Sunfire over Kerst EP tijdens kerstuitzending Zwaardvis

  • donderdag 17 december 2020
  • Willem de Waard

Tijdens de kerstdagen laat het programma Zwaardvis van Radio Capelle beide dagen van zich horen met speciale kerstuitzendingen waarbij de nadruk ligt op de alternatieve kerstsongs die men doorgaans nauwelijks hoort.

Zo'n alternatief is bijvoorbeeld de band Sunfire die rond de kerstdagen met hun EP 'Western Christmas' komt. Eerder dit jaar was de band al eens te horen tijdens Zwaardvis toen ze aan de vooravond stonden van een optreden in het Capelse cultuurpodium CAPSLOC. Dat was precies op het punt dat de lockdown begon waardoor zij één van de eerste bands waren die optredens moesten cancellen. Tijdens de lange lockdown zijn er o.a. kerstsongs geschreven door de band die dus nu het levenslicht zien. 

De Western Folk van Sunfire heeft een onmiskenbaar eigen geluid, een unieke en krachtige mix van folk, americana, roots, rock en bluegrass. De vijfkoppige band groeide in de afgelopen twee jaar uit tot een populaire en geliefde live act met maar liefst zeventig optredens in Nederland, België en Duitsland. De kracht van hun muziek, de rauwe vocals en onweerstaanbare energieke ritmes en melodieën op viool, gitaar, banjo, bas en drums zorgen voor live optredens van buitenklasse. Al met al een combinatie die geen muziekliefhebber onberoerd laat.

De kerstuitzendingen van Zwaardvis zijn op zowel Eerste Kerstdag 25 december als Tweede Kerstdag 26 december tussen 12.00-14.00 uur

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 17 december 2020