Kerstkaartenactie voor Capelse ouderen

  • vrijdag 11 december 2020
  • Sjoerd de Graaff

Welzijn Capelle organiseert voor in de coronatijd een speciale actie, waarbij kinderen worden opgeroepen kerstkaarten te maken voor ouderen. "Samen heeft nog nooit zoveel betekenis gehad als dit jaar. Veel ouderen zijn deze kerst alleen en daarom vragen we kinderen in Capelle aan den IJssel voor hen een kaart te maken", aldus Cheyenne Pattikawa, sociaal werker in KinderLab Schollevaar.

De KinderLabs in Schollevaar en Middelwatering roepen alle ouders en kinderen in Capelle op één of meerdere kerstkaarten te knutselen, tekenen, schrijven of schilderen voor ouderen die zich eenzaam voelen. "Want niemand verdient het toch om zich eenzaam te voelen?"

In Middelwatering en Schollevaar
De kerstkaarten kunnen tot 20 december gepost worden in de brievenbus van KinderLab Schollevaar, Louvre 1 of KinderLab Middelwatering, Reigerlaan 66. "Wij zullen er vervolgens voor zorgen dat de kaarten bij de ouderen terecht komen", zegt Cheyenne.

Ook in Oostgaarde
In Oostgaarde zijn buurtcoach Astrid Keerveld en kinderbuurtcoach Linda Lemmen, samen met scholen, BSO, Aafje en De Zellingen, ook druk bezig met de kaartenactie. Om ervoor te zorgen dat ouderen toch een beetje warmte ontvangen rond de feestdagen is deze kerstkaartenactie, speciaal voor de ouderen in Oostgaarde, gestart door Aafje, De Zellingen en Welzijn Capelle.

Het initiatief past goed bij 'VerbuurSamen'. Kinderen van de vier basisscholen in Oostgaarde en bewoners maken kerstkaarten voor ouderen die in Oostgaarde wonen. Meedoen in Oostgaarde? Kaarten kunnen opgestuurd worden of afgegeven bij de Roo van Capelle, De Baronie 326, met de vermelding 'Kerstkaartenactie'.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 11 december 2020