Nieuwe tegels Picassopassage vervangen

  • donderdag 3 december 2020
  • Sjoerd de Graaff

Geen twee jaar geleden zijn de tegels rondom de ingang van de Picassopassage aan het Pier Panderplein aangelegd, in het kader van de grote renovatie destijds. Na anderhalf jaar bleek echter dat de tegels bij slecht weer spekglad zijn. Dus moeten ze er weer uit.

Vorige winter regende het al klachten bij de gemeente door de te gladde tegels, waarop de gemeente destijds besloot extra te gaan strooien. Ondanks de genomen moeite, bleek dat niet genoeg. De tegels moesten eruit. De tegels liggen op rubberen tegeldragers, waardoor de tegels eerder bevriezen dan wanneer de ondergrond van zand is. Daarnaast keek de gemeente vorig jaar ook al aandachtig naar de status van de tegels: sommigen zaten scheef of los. Ook het klepperende geluid van de tegels wordt door veel Capellenaren als vervelend ervaren.

Een woordvoerder van Gemeente Capelle bevestigt aan Radio Capelle dat er meerdere oplossingen komen. Zo komen er grotere lagen rubber onder de tegels, om het klepperen en loszitten van de tegels verder te voorkomen. De huidige keramische tegels, die niet waterdoorlatend zijn, worden vervangen door poreuze tegels. Dit voorkomt dat het water niet weg kan - en het dus geen laag ijs kan vormen.

Lekkage kelderboxen
Bewoners rondom de Picassopassage melden dat zij last hebben van lekkende kelderboxen. De oorzaak hiervan heeft geen link met de eerdere en huidige verbouwingen van het winkelcentrum.

Foto: Michel van den Bos (MLB Media)

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 3 december 2020