Wijkagent Michelle Bartels: "We zien een trend dat meldingen qua vuurwerk/vernielingen omhoog gaan"

  • maandag 30 november 2020
  • Lars Wijnhoven

Enkele weken geleden werd Moordrecht (Zuidplas) opgeschrikt door nachtelijke explosies van, vermoedelijk, illegaal vuurwerk. De gevolgen vielen gelukkig mee maar toch genoeg reden om eens in gesprek te gaan met de wijkagenten in de gemeente. Michelle Bartels is vanuit het team Waddinxveen – Zuidplas verantwoordelijk voor de wijk Esse in Nieuwerkerk aan den IJssel, maar ook op de hoogte wat er in de rest van de gemeente gebeurd. 

Lees ook: "Moordrecht opgeschrikt door nachtelijke explosies"

Zeker in coronatijd waar we nu in leven is het extra belangrijk dat de politie op de hoogte is wat er gebeurd in de regio, zodat er een goede voorbereiding is op de feestdagen deze maand. Niet alleen de hogere cijfers qua incidenten zorgen voor meer drukte bij de politie. Ook het feit dat meer mensen thuiswerken verzorgd hier een aandeel in. Men ervaart de overlast eerder vanuit huis dan vanuit een kantoor. 

Pro-activiteit kan hierin een belangrijke rol spelen, maar dit hangt samen met het verkrijgen van juiste informatie. De politie kan het niet alleen en roept mensen daarom ook op om meldingen te maken van ongewenste activiteiten in de wijken. Indien nodig kan voor specifieke situaties ook gespecialiseerde assistentie worden ingeschakeld, want de politie kan niet alle problemen oplossen. Hoe meer mensen dat melden, hoe beter op specifieke locaties kan worden gesurveilleerd. 

Luister ook: "We willen incidenten voor zijn, daarom hebben we het nodig dat mensen meldingen maken"

Lars belde met Michelle Bartels om na te vragen wat de politie op dit moment merkt van vuurwerkoverlast in de regio en wat hier tegen te doen is.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 30 november 2020