Nog geen water en verwarming na brand IJsselzicht

  • vrijdag 27 november 2020
  • Thomas Bresser

De dag na de brand op de eerste etage van Wooncomplex IJsselzicht, heerst er nog enige verslagenheid op de Sint Helenabaai, maar toch is de rust snel wedergekeerd. "Mijn vrouw en ik voelen ons niet onveilig in onze woning", zegt een van de bewoners. Bekijk de gehele video hieronder.

De flat zit de dag na de brand nog zonder water en verwarming, ook zijn vier woningen nog onbewoonbaar. Drie vanwege rookschade, een door waterschade. Alle bewoners vinden wel weer onderdak in het wooncomplex. "Wij hebben hier drie logeerkamers, de mensen die nog thuis waren wonen nu in de logeerkamers. Nummer vier ligt nog in het ziekenhuis, dat is de mevrouw die gewond is. Woonbron doet alle moeite om die mensen weer onder een dak te krijgen", vertelt voorzitter van de bewonerscommissie Bert Velleman in gesprek met Radio Capelle. 


Volgens Velleman is de brand ontstaan door een opgevouwen elektrische deken. "Dat ding schijn je maar een keer te kunnen opvouwen en dat is als 'ie nieuw is, om de verpakking in te gaan en daarna moet je 'm nooit meer opvouwen."

"Het heeft wel een impact op je, als je dat allemaal zo ziet gebeuren", vertelt Bert Velleman. 

Tijdens de evacuatie zijn de bewoners van de flat heel goed opgevangen in de centrale hal. Er werd een kopje koffie en een glaasje water aangeboden. De bewoners van de flat voelen zich na de brand nog steeds veilig, maar het heeft wel indruk achtergelaten. 

Foto: Michel van den Bos (MLB Media) 

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 27 november 2020