Capelle zoekt stembureauleden en tellers voor Tweede Kamerverkiezingen

  • woensdag 25 november 2020
  • Sjoerd de Graaff

Voor de Tweede Kamerverkiezingen volgend jaar zoekt de gemeente Capelle aan den IJssel 450 stembureauleden. De verkiezingen worden op woensdag 17 maart gehouden. Gemeente Capelle geeft aan vanwege het coronavirus en de daarbij horende mogelijkheid van meerdere stemdagen, meer stembureauleden dan normaal nodig te hebben.

Door corona zien de verkiezingen er volgend jaar anders uit. Gemeente Capelle meldt aan Radio Capelle: "Stemmen moet veilig zijn en risico's voor de gezondheid van kiezers en stembureauleden moeten worden voorkomen". Stembureaus worden daarom 'coronaproof' ingericht met kuchschermen en desinfectiemiddelen. Kiezers krijgen hun eigen potlood en de stemhokjes worden zo geplaatst dat er voldoende afstand kan worden gehouden.

"We hebben minimaal 450 stembureauleden nodig om alle stembureaus in de stad te bemensen", vertelt burgemeester Peter Oskam. "Betrokken, enthousiaste mensen die ervoor zorgen dat de Tweede Kamerverkiezingen in Capelle goed verlopen. Stembureauleden krijgen een korte digitale training en een toets, maar ook een vergoeding. In teams van 2 worden de stembureauleden ingedeeld van 7.00 uur tot 16.00 uur of van 16.00 uur totdat alle stemmen geteld zijn. Het levert iedereen in ieder geval één of meerdere leuke en leerzame dagen op. Ik reken op voldoende aanmeldingen."

Aanmelden
Door de coronamaatregelen heeft de gemeente meer stembureauleden nodig dan bij de vorige verkiezingen. Om mee te mogen helpen als stembureaulid of teller moeten kandidaten op 17 maart 2021 minimaal 18 jaar oud zijn. Voor informatie en aanmelden verwijst de gemeente door naar telefoonnummer 14010, of de website van de gemeente.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 25 november 2020