Update: zwaargewonde bij grote brand wooncomplex Sint Helenabaai

  • woensdag 25 november 2020
  • Sjoerd de Graaff

In een seniorencomplex aan de Sint Helenabaai heeft op woensdagavond 25 november een grote brand gewoed. Bij de brand is veel rook vrijgekomen en is vermoedelijk een woning volledig uitgebrand. Brandweer meldt rond 22:00 de brand onder controle te hebben.

Bronnen hebben bevestigd aan Radio Capelle dat de oorzaak van de brand een opgevouwen elektrische deken is, die in de slaapkamer lag. Er lag op de deken nog een tablet, maar het is niet bekend of de twee invloed op elkaar hebben gehad. 

Vier woningen zijn onbewoonbaar verklaard; een door waterschade, drie anderen door rookschade. In totaal zijn er drie mensen die teveel rook hebben ingeademd, een persoon ligt nog in het ziekenhuis, dit betreft de bewoner van het appartement. De bewoner ligt niet in het ziekenhuis i.v.m. de ingeademde rook, maar wordt behandeld voor de opgelopen brandwonden.

Naast een hond, die ondanks een reanimatiepoging is overleden, meldt de Dierenambulance aan Radio Capelle dat er ook een parkiet is overleden. Er stond voor bewoners nog een evacuatiebus klaar, voor het geval dat mensen niet thuis konden slapen. De onderste vier verdiepingen waren namelijk rond 23:00 nog niet vrijgegeven. De brandweer meldt aan Rijnmond dat bewoners, waarvan sommigen slecht ter been zijn, hebben kunnen schuilen in een ander deel van het gebouw. Er is extra materiaal opgeroepen voor de personen die slecht ter been zijn. Deze assistentie kwam onder meer uit Barendrecht.

Hulpdiensten zijn vanaf 22:00 begonnen met ventileren van het gebouw. De brand trok tientallen nieuwsgierigen die via linten op voldoende afstand werden gehouden. Burgemeester Peter Oskam kwam polshoogte nemen.

Foto: Michel van den Bos (MLB Media)

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 25 november 2020