Cultuurprijs 2020 Gemeente Zuidplas gaat naar Leefgoed de Olifant

  • donderdag 12 november 2020
  • Willem de Waard

Leefgoed de Olifant in Nieuwerkerk aan den IJssel is de winnaar geworden van de Cultuurprijs 2020 van de Gemeente Zuidplas. De prijs is voor de vijfde keer uitgereikt. Juryvoorzitter Henk ten Hoopen overhandigde de cultuurprijs, afgelopen woensdag 11 november, namens wethouder Jan Verbeek die vanwege de coronamaatregelen geen representatieve optredens kan doen. 

Leefgoed de Olifant ontvangt de prijs vanwege de ontwikkeling van het Leefgoed die heeft geleid tot het mogelijk maken van verschillende activiteiten. Er wordt ruimte geboden aan verschillende culturele uitingen, open voor een breed publiek en inmiddels een begrip binnen de gemeente Zuidplas en daarbuiten. Alle genomineerden, Stichting Molen Kortenoord en De Zevenhuizensche IJsclub inclusief de winnaar hebben het juryrapport en bloemen in ontvangst genomen.

De winnaar krijgt naast de prachtig door Ron van Savoijen ontworpen prijs met oorkonde ook een bedrag van 850 euro. Het is de bedoeling dat de winnaar aan dit bedrag een culturele bestemming geeft voor de samenleving van Zuidplas.  Tijdens de gemeenteraadsvergadering werd even geschorst om aandacht te vestigen de jubileumeditie van de Cultuurprijs en de ontknoping van de winnaar mee te maken. De uitreiking vond geheel digitaal plaats. Op het gemeentelijk YouTube account is de uitreiking terug te zien via https://www.youtube.com/watch?v=GJewXAmIDD0&feature=youtu.be

De organisatie lag in handen van Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas, de jury van de Cultuurprijs Gemeente Zuidplas en gemeente Zuidplas. De filmregistratie is verzorgd door Hans Heesterbeek.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 12 november 2020