Capelse Raad omarmt begroting 2021 na akkoord met College over Eneco gelden

  • woensdag 11 november 2020
  • Rob Nieuwveld

Met 31 stemmen voor en 2 tegen (GroenLinks) is de gemeenteraad van Capelle aan den IJssel gisteren akkoord gegaan met de begroting voor het jaar 2021.  Breekijzer gisteren was het besluit van het college om toch niet een deel van het Eneco geld te gebruiken binnen deze begroting. 

Wethouder Nico van Veen (Financiën) kwam aan het begin van de vergadering gisteren met het bericht dat het college op dinsdagochtend had besloten om het amendement van de SGP te volgen.  Dat houdt in: "voor de voorgestelde uitgaven ten laste van de Bestemmingsreserve Eneco-gelden met betrekking tot de jaren 2021 tot en met 2024 zoals opgenomen in de begroting 2021 de dekking te vervangen door deze ten laste van de exploitatie te brengen."

Samengevat: er worden door de raad en het college de komende weken eerst kaders overeengekomen waaraan eventueel een deel van het Eneco geld besteed gaat worden. Genoemd amendement van de SGP was overigens medeondertekend door CDA, ChristenUnie, SP en D66.

Dit collegebesluit had een positieve uitwerking op het verloop van de vergadering. Het zag er namelijk naar uit dat zonder deze ingrijpende wijziging de stemming over de begroting wel eens op een heel krappe 17 voor en 16 tegen had kunnen uitlopen. Een dergelijke stemming over een begroting de historie en de gemeente in laten gaan is echter voorkomen.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 11 november 2020