Rotterdamse L'Asset in Zwaardvis 7 november

  • vrijdag 30 oktober 2020
  • Willem de Waard

Zaterdag 7 november is tijdens de uitzending van Zwaardvis bij Radio Capelle een interview te horen met zangeres Tessa Lamers van het Rotterdamse L'Asset. 

De van oorsprong Groesbeekse kwam op haar 20e naar Rotterdam en studeerde aan de Codarts Academie  in de Maasstad. Daar is de band L'Asset dan ook ontstaan. Het is een stralende, levendige, alternatieve synthpop act die onontdekte gevoelens verkent d.m.v. liedjes die in je hoofd blijven hangen verwoord in teksten die eerlijk en persoonlijk zijn. Met een uniek klinkende, Bowie-achtige Britpopstem kan ze zowel kwetsbaar als fel zijn. Samen met haar band staat er een krachtige podiumpresentatie en geeft ze een kijkje in haar hart en brein.

Tessa bracht in het najaar van 2017 samen met haar assets debuutsingle 'Ultraviolet' uit, waarmee ze meteen een nominatie verdiende voor de Rotterdam Music Award. Daarnaast werd het nummer ook opgepikt door meerdere internationale blogs. Datzelfde jaar speelde L'Asset op het uitverkochte Port Eliot Festival in het Engelse Cornwall om een paar maanden later een UK-tour te ondernemen. 

Inmiddels zijn we een stukje verder in de tijd en heeft de persoonlijke groei en ontwikkeling een flink aantal nieuwe singles opgeleverd, waarvan 'Woven' de meest recente is. Ook stond L'Asset in de finale van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam. Vrijdag 13 november komt de debuut-EP uit die in het Haarlemse Patronaat gepresenteerd gaat worden. Om een indruk te geven over de muziek van L'Asset; denk aan Christine & The Queens, Haim en Florence + The Machine. 
https://www.lassetmusic.com/

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 30 oktober 2020