Concert en CD-presentatie cellosonates Beethoven in Van Cappellenhuis

  • dinsdag 27 oktober 2020
  • Willem de Waard

Het jaar 2020 is zoals bekend Beethovenjaar. In het kader daarvan eert het Van Cappellenhuis Beethoven in de maand november met drie unieke concerten. Op zondag 8 november gaat men van start met het concert en de CD-presentatie van Artist in Residence celliste Katja Dirven-Didychenko. Verderop in de maand volgen nog twee bijzondere concerten.en.

Ludwig van Beethoven werd precies 250 jaar geleden geboren in de Duitse stad Bonn. Hij was een zeer invloedrijke Duitse componist, musicus, virtuoos en dirigent. Zijn stijl sluit direct aan op die van Wolfgang Amadeus Mozart en Joseph Hadyn, met wie hij tot de Eerste Weense School wordt gerekend. Hij bracht het classicisme tot voltooiing en leidde de romantiek in. Zijn oeuvre heeft een overheersende invloed gehad op de negentiende-eeuwse muziek. Hij stierf in Wenen op 26 maart 1827 op 56-jarige leeftijd.

Deze zomer nam celliste Katja Dirven-Didychenko in het Van Cappellenhuis samen met pianist Roderigo Robles de Medina de CD op met alle Beethovensonates. Katja studeerde cum laude af aan het conservatorium in haar geboortestad Kiev (Oekraïne). Roderigo studeerde o.a. piano in Utrecht en Engeland. Beiden treden veelvuldig op in binnen- en buitenland.

De CD met Beethovensonates is prachtig, maar er gaat niets boven 'live' luisteren. Om in de ban te raken van het werk van Beethoven ben in de gelegenheid dit bijzondere concert bij te wonen. Er zijn twee voorstellingen per dag. De gang van zaken voor, tijdens en na de voorstellingen is aangepast aan de coronamaatregelen met een maximum aantal bezoekers per voorstelling.

Toegang  18,00, Vrienden 15,00, jeugd 9,00 inclusief drankje. Info en reserveren: www.vancappellenhuis.nl

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 27 oktober 2020