Nieuwe Huis van de Wijk Oostgaarde vroegtijdig geopend voor speciale gelegenheid

  • dinsdag 20 oktober 2020
  • Lars Wijnhoven

Oorspronkelijk zou het nieuwe Huis van de Wijk in Oostgaarde pas geopend worden op 12 november, maar op vrijdag 2 oktober 2020 waren de deuren al open voor een bijzonder diner speciaal voor de Week tegen de Eenzaamheid. In deze week organiseerde Welzijn Capelle gezellige bewonersactiviteiten om eenzaamheid tegen te gaan. Radio Capelle belde met Astrid Keerveld, buurtcoach Oostgaarde.

Luister ook: "Niet alles kan doorgaan zoals we dat hadden willen doen maar we gaan toch proberen op een veilige manier activiteiten aan te bieden om eenzaamheid tegen te gaan. Mensen kijken er naar uit om dat bij te wonen!"

In de Week tegen de Eenzaamheid waren er meerdere activiteiten in het nieuwe Huis van de Wijk Oostgaarde. Op 2 oktober was er een gezamenlijk diner. Er waren in totaal twee rondes, en bij beide rondes waren er veel gasten. De vrijwilligers hadden heerlijk voor de gasten gekookt: er was nasi, soep, en er waren zelfs heerlijke gebakjes en ijsjes.

De Week tegen de Eenzaamheid wordt gehouden om mensen er bewust van te maken dat eenzaamheid iets is wat we met elkaar tegen kunnen gaan. De activiteiten in deze week zorgen ervoor dat mensen elkaar kunnen ontmoeten terwijl ze samen iets leuks ondernemen. Tijdens de avond zelf werd er veel gepraat, door de ouderen onderling, maar ook door de ouderen en de vrijwilligers. Dit was de eerste activiteit in het nieuwe Huis van de Wijk. Aan het einde van de avond vertelde buurtcoach Astrid Keerveld meer over de plannen voor het Huis van de Wijk. 

 "Wij hopen het Huis van de Wijk een gezellige plek te maken met veel activiteiten! En wij hopen jullie hier vaak te zien."
Astrid Keerveld

Het Huis van de Wijk gaat officieel in november open. Er komen onder andere yogalessen, koffieochtenden, en meer. Welzijn Capelle hoopt vaker dit soort diners voor de wijkbewoners te organiseren.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 20 oktober 2020