Kinderen van IJsselkids Capelle zetten zich in voor War Child

  • dinsdag 20 oktober 2020
  • Lars Wijnhoven

Wat hebben War Child en IJsselkids Kinderopvang gemeen? Ze zetten zich beide in voor kinderen. De één in Nederland, de ander wereldwijd. Om het werk van War Child bij kinderen onder de aandacht te brengen gaat op 20 oktober de Wondere Wereld Peace Challenge van start. Ook de kids van Capelle aan den IJssel gaan de challenge aan om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor kinderen in de wereld die het lastiger hebben. 

Luister ook: "Het is absoluut een positieve battle tussen alle onderlinge vestigingen van IJsselkids. Hoe meer aandacht de IJsselkids van Capelle krijgen hoe meer punten!"
Karin Moons

 
Meet & greet met NL topscorer Miedema
“Om aandacht te vragen voor het werk dat War Child doet, gaan de kinderen van IJsselkids in Capelle aan den IJssel samen met de kinderen op andere SWKGroep-locaties tijdens de Wondere Wereld Peace Challenge zes weken aan de slag om zo veel mogelijk punten te verzamelen”, zegt Manja Hopmans, manager Projecten & Innovatie. De kinderopvanglocatie met de meeste punten wint de hoofdprijs: een meet en greet met niemand minder dan Vivianne Miedema, topscorer aller tijden van het Nederlands elftal!

“Kinderen bedenken onder begeleiding van de pedagogisch medewerkers activiteiten; zoals het opnemen van een rap, het maken van posters of het opzetten van een kaartenactie. We willen dat alle kinderen zelf creatief nadenken over hoe je het werk van War Child onder de aandacht kunt brengen. Zo leren ze meteen over kinderen in andere delen van de wereld. Een speciaal ontwikkelt inspiratieboek helpt de kinderen op weg. Iedere actie levert vervolgens een punt op."
Manja Hopmans

De Wondere Wereld
War Child zet zich in om kinderen uit oorlogsgebieden te helpen met psychosociale steun, onderwijs en bescherming. IJsselkids helpt kinderen zich te ontwikkelen. Daarbij zijn themajaren inmiddels helemaal ingeburgerd. “Ieder jaar bedenkt de SWKGroep een themajaar waarmee de kinderen vervolgens het hele jaar aan de slag gaan”, vertelt Hopmans. Ze vervolgt: “Dat themajaar werken we dan helemaal uit. We organiseren gedurende het jaar allerlei activiteiten die passen bij dit thema. Bovendien maken we ieder jaar een ideeënboek, vol met leuke activiteiten en weetjes. De ontwikkeling van de kinderen staat in alles centraal. Dit jaar staat in het teken van De Wondere Wereld.”

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 20 oktober 2020