Voormalig bassiste The Scene, Emilie Blom in Zwaardvis 31 oktober

  • dinsdag 20 oktober 2020
  • Willem de Waard

Zaterdag 31 oktober heeft het programma Zwaardvis niemand minder dan Emilie Blom te gast in de uitzending. Emilie is vooral bekend als bassiste van The Scene, waar zij samen met drummer Jeroen Booy, gedurende 30 jaar de oerstrakke basis legde. Hits als Iedereen is van de Wereld, Blauw en Open brachten The Scene uitverkochte zalen in Nederland en Belgie. Ze ontvingen voor hun werk drie Edisons, een Gouden Harp, de BV Popprijs en in 2015 de Edison Oeuvreprijs.

Nu is Emilie de leading lady van Mimile, die naast haar bestaat uit Stephan van der Meijden Darko Tadic en Sander Panhuysens. Zij heeft inmiddels twee albums uitgebracht met haar band 'It's Going Up Not Comin' Doon' en opvolger 'Stornaway'. Na het eerste album die veel stof deed opwaaien in 2016 ging zij verder met schrijven. In Schotland, haar tweede thuis (haar moeder is Schots en ze brengt haar vakanties daar veel door), deed zij de meeste inspiratie op. Daar ging haar blik helemaal open. Gitarist Rob de Weerd (ex Tröckener Kecks) kwam erbij en samen schreven ze nog een aantal nummers. In de repetitieruimte werkten ze met de band alles uit.

Antonie Broek, drummer van De Dijk, stond al een tijd op haar verlanglijst als producer. Hij stelde zichzelf en zijn tuinhuis annex studio graag beschikbaar om de nieuwe nummers op te nemen. Het was even proppen toen drie strijkers en een klarinettist erbij werden gevraagd, Antonie speelde koffietafel-percussie op een nummer en introduceerde de zak met zeven sambaballen voor een extra swampy sound en de dagen duurden altijd langer dan was afgesproken. Het was een ontzettend inspirerende samenwerking. Het cirkeltje van The Scene, De Dijk en Tröckener Kecks was weer even rond.

Inmiddels zijn er alweer een aantal nieuwe singles verschenen. De eerste was 'Stop The Time And Kiss' en de tweede deze maand verschenen single heet 'Wouldn't It Be Nice (To Meet Some People)'.

Tentoonstelling We Built This City On Rock And Roll
Tijdens de uitzending is ook een interview te horen met de directrice van het Van Eesteren Museum in Amsterdam n.a.v. de tentoonstelling 'We Built This City On Rock And Roll'. De tentoonstelling die van 15 oktober t/m 9 mei plaatsvindt, gaat over de opkomst van jeugdcultuur en rockhelden in de jaren 50, 60 en 70 en de centrale rol die muziek, de rockhelden en popiconen daarin speelt.  

Gerelateerde artikelen:
Geen gerelateerde berichten gevonden.
Meer nieuws van 20 oktober 2020