Inloophuis De IJssel in actie om verminderde inkomsten aan te vullen

  • dinsdag 20 oktober 2020
  • Rob Nieuwveld

Ook Inloophuis De IJssel met vestigingen in Capelle en Krimpen aan den IJssel merkt de gevolgen van de coronacrisis. Zo vertelde manager Anton Maurik zaterdag 17 oktober bij Radio Capelle “De circa 80 inloophuizen in Nederland halen hun inkomsten grotendeels uit (benefiet-) evenementen en fondswerving. Zo ook Inloophuis De IJssel. Door corona gaan die activiteiten niet door en mist het Inloophuis een groot deel van haar donatie inkomsten. De koepelorganisatie IPSO (Instellingen PsychoSociale Oncologie) en het KWF (Koningin Wilhelmina Fonds) hebben het initiatief genomen om de inloophuizen te helpen. Het KWF helpt via de expertise op gebied van fondswerving en sponsoracties en verbindt ook de naam aan acties.”

KWF is gestart met de actie ''Huis in actie ''.  Ook Inloophuis De IJssel doet mee aan deze actie om ervoor te zorgen dat gasten kunnen blijven komen in het Inloophuis. Het inloophuis is een onmisbare plek voor mensen die te maken hebben met kanker. Een plek om thuis te komen, een verhaal te delen en een luisterend oor te vinden. De vrijwilligersgroep heeft allerlei acties bedacht om donateurs te vinden die het Inloophuis kunnen steunen. Zo worden er mondkapjes en herfstbloemstukken gemaakt en verkocht, verkopen zij speldjes met het logo van het Inloophuis en Inloophuis lichtjes. (Licht kan troost bieden aan Kankerpatiënten en lucht voor het Inloophuis.) Een lichtje om weg te geven of zelf te houden.

Op de website van Inloophuis de IJssel is een actiepagina voor Huis in Actie waar direct gedoneerd kan worden. De vrijwilligers van het Inloophuis zijn al gestart met fondswerving, wat te zien is op die pagina. Eén van de activiteiten is de wandeltochten die het inloophuis wekelijks met haar gasten organiseert. “In november komt er een 4-daagse, de IJssel 4-daagse. Juist in deze coronatijd is buiten wandelen goed te doen en we lopen dan zo’n 20 kilometer en we gaan vragen om kilometers te sponseren. Een andere actie is dat vrijwilligers lekkere herfst- en wintersoep gaan maken die gekocht en opgehaald kan worden“, aldus manager Anton Maurik.

Bij Inloophuis de IJssel kun je ook Teamlid worden en een eigen actie opzetten, zoals taarten bakken, auto’s wassen of een straatbarbecue. Zo’n actie kun je met familie of vrienden organiseren en binnen je eigen teamlid netwerk om donaties vragen voor het Inloophuis. Anton Maurik gaat de komende drie maanden hardlopen voor het Inloophuis en vraagt zijn netwerk om donaties. "Ik ga 2 keer per week hardlopen, 8 km. per keer en dat gedurende 3 maanden, net als de looptijd van de actie voor Inloophuis De IJssel. Dat betekent dat ik bij elkaar ongeveer 220 km. zal hardlopen.  Op de actiepagina kun je mijn acties volgen waarbij ik na iedere loop mijn route zal laten zien met af en toe wat mooie plaatjes van wat ik onderweg zoal tegenkom.".

Het volledige interview met Anton Maurik op 17 oktober is te beluisteren op deze website onder "Iets gemist?".

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 20 oktober 2020