Grandcafé-restaurant De Boekenkast: "Er heerst wel een beetje verslagenheid"

  • vrijdag 16 oktober 2020
  • Sjoerd de Graaff

Dinsdag 13 oktober heeft het kabinet de nieuwe maatregelen rondom het coronavirus aangekondigd. Woensdag 14 oktober werd daarmee de laatste dag waarop de horecazaken hun deuren tot tien uur open mochten houden. Radio Capelle ging langs bij De Boekenkast op het Stadsplein in Capelle om aan het personeel en gasten te vragen hoe zij hier tegenaan kijken.

Het personeel van De Boekenkast maakt zich specifiek zorgen of het bij dit aantal weken blijft; de horeca blijft sowieso twee weken dicht, waarna er geëvalueerd wordt of de maatregelen nóg twee weken aanblijven: "De reserves beginnen op te raken en het steunpakket van het kabinet is niet dekkend voor alle kosten die we maken". Tijdens de eerste 'slimme lockdown' deed De Boekenkast niet aan bezorging of afhalen. "Om toch een beetje inkomsten te krijgen en het personeel aan het werk te houden kijken we nu toch naar de mogelijkheden".

Gasten gaven ons de afgelopen weken de feedback dat wij het keurig doen

Alles gedaan om open te kunnen blijven
Het Grandcafé geeft in gesprek met Radio Capelle ondermeer aan alles te hebben gedaan om open te mogen blijven. "Gasten gaven ons de afgelopen weken de feedback dat wij het keurig doen en dat ze zich veilig voelen. Er heerst wel een beetje verslagenheid, ja".

Laatste biertje?
Op het terras van De Boekenkast zitten omstreeks 21:45 twee jongens te genieten van het laatste drankje voor de sluiting. Een van de jongens geeft aan wel te proberen om rekening te houden met de coronamaatregelen, "maar het is lastig", voegt de ander toe. "We zijn immers ook maar mensen. Met elkaar omgaan blijf je doen natuurlijk, althans... Ik wel"

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 16 oktober 2020