Nominaties Cultuurprijs Zuidplas bekend

  • vrijdag 16 oktober 2020
  • Willem de Waard

De nominaties voor de Cultuurprijs Zuidplas zijn bekend. Net als andere jaren kon iedereen in de gemeente Zuidplas tot 1 september een persoon, een vereniging, stichting of instantie aandragen voor de Cultuurprijs gemeente Zuidplas 2020. 0.

De genomineerden zijn uiteindelijk geworden;
Stichting Molen Kortenoord, Leefgoed de Olifant en IJsclub Zevenhuizen

De prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens de Nationale Kunstweek (van 7- t/m 15 november) op 11 november door wethouder Jan Verbeek. Vanwege corona zal de wijze van uitreiking en locatie in dit jubileumjaar er anders uitzien dan gebruikelijk. In voorgaande jaren was Theater Swanla in Zevenhuizen het decor van de uitreiking.

Dit jaar bestaat de Cultuurprijs van de Gemeente Zuidplas 5 jaar! De prijs wordt sinds 2016 jaarlijks uitgereikt. De afgelopen jaren ontvingen Symphonie Orkest Midden-Holland, Birgitta Sundström Jansdotter, Theater Voor Iedereen en Marlonneke Willemsen de Cultuurprijs.

Cultuurprijs Gemeente Zuidplas

De Cultuurprijs is een initiatief van de Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas (SCNZ) en wordt jaarlijks in samenwerking met de gemeente Zuidplas uitgereikt. De gemeente Zuidplas eert met deze prijs een persoon of organisatie die een belangrijke bijdrage levert aan cultuur in de gemeente Zuidplas. De winnaar krijgt een mooi aandenken en mag 850 euro toekennen aan een cultureel doel naar keuze binnen de gemeente.

Meer informatie is te vinden op de website van Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas, www.scnz.nl.

Gerelateerde artikelen:
Meer nieuws van 16 oktober 2020